Muke Dešana pred Španiju: Kako postići GOL IZ IGRE

Muke Dešana pred Španiju: Kako postići GOL IZ IGRE

Španija ili Francuska, mladost ili iskustvo, šta će presuditi i ko će u veliko finale Evropskog prvenstva. Stari rivali u različitom raspoloženju dočekuju večerašnji susret (21 čas).

Španci su po mnogim ocjenama i na osnovu prikazanih igara prvi favorit za osvajanje titule.

S druge strane Francuzi su pored Engleza najveće razočarenje, bar kad je u pitanju igra. Očajne partije Galskih pjetlova itekako su dovele do smanjenja samopuzdanja u timu što je primjetno i sa tribina.

Ipak, najveći problem Francuza je neefikasnost. Zvuči nevjerovatno, ali istinito, Trikolori su u polufinale došli bez postignutog gola iz igre. U grupnoj fazi i osmini finala postigli su ukupno tri pogotka, znači u četiri meča tri puta su tresli mreže rivala. Da bruka bude još veća dva su autogolovi (Austrija i Belgija), a strijelac jedinog pogotka bio je Kilian Mbape iz jedanaesterca protiv Poljske. Četvrtfinalni susret protiv Portugala je završen bez golova.

FOTO: FILIP SINGER/EPA
FOTO: FILIP SINGER/EPA

– Nismo postigli gol iz igre, ali svaka utakmica donosi nešto novo. Važan je konačan rezultat. Pred nama je jedna ozbiljna ekipa. Španija se predstavila u dosadašnjem toku takmičenja kao moćna. Očekuje nas spektakl. Španija je najbolja ekipa i zaslužuju sve čestitke, a mi ćemo se boriti kao i uvijek – kaže selektor Francuske Didije Dešan.

I fudbaler Adrian Rabio kaže da su Španci pokazali najviše u dosadašnjem toku turnira.

FOTO: MIGUEL A. LOPES/EPA
FOTO: MIGUEL A. LOPES/EPA

– Naš naredni rival je imao najkonstantniju formu u prethodnim utakmicama. Imao tu kreativnost u igri, mlade i opasne napadače, ali i kompaktnost u odbrani. Kao cjelina su moćni. Pokazali su protiv Njemačke mentalnu snagu i da za njih nema izgubljenog susreta. Kad su svi očekivali da će pasti oni su se izdigli i pobjedili – rekao je Rabio.

Fudbaler koji je u prošloj sezoni sa dosta uspjeha branio boje Juventusa poziva na oprez.

– Moramo biti maksimalno ozbiljni i čvrsti posebno u odbrani. Viliams i Jamal su opasni igrači. Moramo da nađemo način da ih zaustavimo – rekao je Rabiol.

Utakmica polufinala igra se večeras od 21 čas u Minhenu.

Agencije

CATEGORIES
Share This