JAPAN PREGAŽEN U BEOGRADU Furiozna Srbija demonstrirala silu u pretposljednjem pripremnom meču

JAPAN PREGAŽEN U BEOGRADU Furiozna Srbija demonstrirala silu u pretposljednjem pripremnom meču

Košarkaši Srbije pregazili su selekciju Japana u Beogradu u okviru pripremnog meča za Olimpijske igre.

Orlovi su pokazali raskoš u napadu, a slavili su rezultatom 119:100

Vratio se kapiten Bogdan Bogdanović u roster nakon što je propustio prethodna dva meča, a na terenu smo vidjeli i Nikolu Jovića prvi put. Dejan Davidovac nije bio u konkurenciji za meč.

Furiozno je počela Srbija koja je već na početku poenima Ognjena Dobrića napravila seriju 7:0. Izuzetno efikasni bili su Orlovi u napadu, pa su na kraju četvrtine imali prednost 33:23.

FOTO: KSS
FOTO: KSS

Razgoropadili su se Orlovi na startu druge četvrtine. Birali su raznovrsna rješenja u napadu što im je često donosilo lake poene. Imali su +16 u jednom trenutku izabranici Svetislava Pešića, ali je Japan onda zaigrao dosta bolje. Predvođeni Hačimurom vezali su nekoliko trojki i smanjili prednost Srbije na 7 razlike, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 59:52 za Orlove.

Najbolje su izabranici Svetislava Pešića odigrali 3. četvrtinu koju su dobili 32:18. Nastavio je Nikola Jokić da dominira pod košem, a gotovo svi igrači koji su igrali dali su određen doprinos u napadu. Hačimura je rano dobio 4. faul što je dodatno olakšalo situaciju Srbiji. Orlovi su u posljednju 4. ušli sa 91:70

FOTO: KSS
FOTO: KSS

Jasno je bilo da će posljednji period biti samo odrađivanje posla za Srbiju. Isprobao je Pešić neke nove taktičke kombinacije, a Orlovi su na kraju ubjedljivo slavili sa 119:100.

Jokić je bio najefikasniji u srpskom timu sa 18 poena (8712 za dva) uz 8 skokova i 7 asistencija, Petrušev je imao 17, Bogdanović 15 (3/4 za tri, 4sk, 8as), Dobrić 14 (3/3 za dva, 2/3 za tri, 5sk), a Micić 12 (1/2 za dva, 2/2 za tri, 7as).

Japan je pogodio čak 20 trojki iz 46 pokušaja uz odlično izdanje Hačimure koji je upisao 29 poena (5/8 za tri).

Oni će sutra imati generalnu probu pred Olimpijske igre, a gost Srbiji u Beogradu biće selekcija Grčke.

Agencije

CATEGORIES
Share This