Đoković: Povreda nije ozbiljna, idem na pobedu protiv Korde

Đoković: Povreda nije ozbiljna, idem na pobedu protiv Korde

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da će biti spreman za finale ATP turnira u Adelejdu i dodao da će pokušati da osvoji prvi turnir ove sezone.

Đoković je danas u polufinalu turnira u Adelejdu savladao Rusa Danila Medvedeva 6:3, 6:4, a u finalu će sutra igrati protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

Srpski teniser je u finišu prvog seta imao problema sa povredom zadnje lože.

„Srećom nije ništa ozbiljno. Da jeste ne bih mogao da nastavim meč. Uzeo sam medicinski tajm-aut i lekove. Uspeo sam da zadržim momentum i nisam dozvolio Medvedevu da mi oduzme servis. Kako je vreme prolazilo moja zadnja loža je bila sve zagrejanija i onda je sve bilo u redu“, rekao je Đoković nakon meča.

Voditelj programa je čestitao Božić srpskom teniseru, a onda se Đoković obratio navijačima na tribinama.

„Srećan Božić svima koji danas slave. Hvala vam što ste ovde došli da zajedno proslavimo. Napravili ste sjajnu atmosferu večeras“, rekao je Đoković, koji je doživio ovacije na tribinama.

On je potom odgovorio na pitanje da li se zabrinuo da bi mogao da propusti Australijan open zbog povrede.

„Ne mogu da kažem da mi Melburn nije prošao kroz glavu. Ali na terenu ne možete da kalkulišete. Za mene je svaki meč veoma važan, sve ću dati za pobedu, nije važno koji je turnir u pitanju“, istakao je srpski teniser.

Đoković je u osmom gemu drugog seta spasao dvije brejk lopte.

„Sa Danilom nikad nije lako, morate da miksujete igru, servise, pozicije, da ga naterate da se ne oseća komotno. Igra mačke i miša, on je jedan od najboljih servera koje imamo na svetu. Napravio je dve brejk lopte, ponekad morate da rizikujete, nekad se isplati, a nekada ne. Sve je stvar trenutka. Nema pravila, uvek igrate onako kako se osećate na terenu“, zaključio je Đoković.

Srpski teniser će poslije Adelejda igrati na Australijan openu, koji će biti održan od 16. do 29. januara.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This