Đoković: Nikad nisam bio prijatelj s Federerom i Nadalom

Đoković: Nikad nisam bio prijatelj s Federerom i Nadalom

Srpski teniski as, Novak Đoković je u intervjuu za italijanski list „Corriere della Sera“ govorio o rivalstvu sa Rožerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Objasnio je da nikada nije bio prijatelj s Švajcarcem i španskim teniserom, među rivalima to nije moguće.

„Uvijek sam imao poštovanja prema Federeru, on je jedan od najvećih svih vremena. Imao je izvanredan uticaj, ali nikad nisam bio blizak s njim. Isto je i sa Nadalom. Išli smo zajedno na večeru dva puta, ali ni s njim je prijateljstvo nemoguće“, rekao je Đoković.

Dodao je Srbin:

„Uvijek sam mu se divio i poštovao ga. Zahvaljujući njima postao sam ono što jesam. Ovo će nas zauvijek ujediniti. Nadal je dio mog života: u posljednjih 15 godina viđao sam ga više nego svoju majku.“

Govoreći o velikoj trojici, Đoković bira dva meča svog života: „Finale Vimbldona 2019. godine: publika je vrištala ‘Rodžer Rodžer’, a u meni je poklič postao ‘Novak Novak’. Drugi je finale Australijan Opena 2012. protiv Nadala, fizičku bitku koja je trajala šest sati“, prenosi „TennisWorld„.

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This