Da li je UZDRMAN TENISKI POREDAK: Šta za Novaka Đokovića znači šokantni poraz Alkarasa

Da li je UZDRMAN TENISKI POREDAK: Šta za Novaka Đokovića znači šokantni poraz Alkarasa

Karlos Alkaras nadao se novoj tituli na US Openu, ali će Njujork napustiti već poslije drugog kola. Rano ispadanje španskog tenisera odraziće se i na ATP listu.

Nakon završene druge runde posljednjeg grend slema, u poretku uživo na vodećoj poziciji je Janik Siner. Bez obzira na rezultate na US Openu, italijanski as će sigurno ostati prvi reket svijeta i 9. septembra.

Na drugo mjesto probio se Aleksandar Zverev, koji u ovom momentu ima 6,775 bodova. Nijemac bi mogao značajno da uveća svoj saldo, te osvajanjem titule dođe do 8,675.

Karlos Alkaras je na trećoj poziciji – na kojoj je bio i prije početka turnira. On ima 6,690 bodova i na tome će ostati.

Novak Đoković je nakon oduzimanja 2.000 bodova – koliko mu je donijela titula prošle godine, u poretku uživo pao na četvrtu poziciju. Srbin trenutno ima na svom saldu 5,560. Ukoliko odbrani trofej, imaće 7,460 pa će se izvjesno naći ispred Alkarasa.

Karlos Alkaraz i Botik van de Zandšulp
FOTO: SARAH YENESEL/EPA

Mogao bi 37-godišnjak da domogne ponovo i druge pozicije, ali tu zavisi i od rezultata koje u Njujorku napravi Zverev. Sa Njemcem bi mogao da se sastane u polufinalu, mada bi mu odgovaralo da Saša završi takmičenje prije te faze.

Đokovićev put u Njujorku

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Alekseja Popirina. Potencijalni rival u osmini finala mu je bolji iz duela Ben Šelton – Frensis Tijafo. U četvrtfinalu mu se projektuje duel sa Andrejem Rubljovim, dok su mu u polufinalu mogući protivnici Aleksandar Zverev ili Kasper Rud. Finale donosi potencijalni susret sa Janikom Sinerom, piše Sportal.

Na petom mjestu je Danil Medvedev. Rus je prošle godine igrao finale i u poretku uživo sada ima 5,175 bodova. Taj broj može samo da raste kroz turnir, a osvojena titula donijela bi Danilu 7,075 bodova – što znači da bi i on mogao da popravi svoju poziciju.

S obzirom na to da je tek završeno drugo kolo – rano je praviti predikcije oko ATP liste koja će biti objavljena na kraju turnira. Izvjesno je da će Siner ostati prvi, te da Alkaras ne može da uvećava svoj bodovni saldo. Sve ostalo je moguće.

Agencije

CATEGORIES
Share This