Crveno-bijeli nazadovali za 8 pozicija: Evo kako izgleda tabela Lige šampiona nakon 2. kola

Crveno-bijeli nazadovali za 8 pozicija: Evo kako izgleda tabela Lige šampiona nakon 2. kola

Ljubitelji fudbala su tokom ove radne nedjelje mogli da uživaju u čak 18 utakmica drugog kola Lige šampiona, tokom kog je viđeno nekoliko iznenađujućih rezultata, pa zbog toga ni tabela ne izgleda onako kako bi prosječan gledalac zamislio da će biti slučaj.

Najveća iznenađenja kola priredili su Lil i Aston Vila, a malo ko je očekivao da će i Benfika uraditi ono što joj je na kraju pošlo za rukom.

Naime, Francuzi su minimalnim rezultatom na domaćem terenu srušili Real Madrid, aktuelnog prvaka Evrope, Englezi su kod kuće bili bolji od velikog Bajerna iz Minhena identičnim rezultatom, dok su Portugalci u Lisabonu razbili madridski Atletiko sa 4:0.

Što se srpskog predstavnika Crvene zvezde tiče, ona nije uspjela da napravi senzaciju i da ostane neporažena u Milanu protiv Intera, pošto je prvak Italije bio veoma ubjedljiv, na isti način kao Benfika protiv “jorgandžija”.

Prema tome, došlo je i do promjena na tabeli Lige šampiona poslije dva kola.

Poslije prvog kola elitnog takmičenja je Crvena zvezda bila na 25. poziciji, odnosno prva ispod crte za mesto koje vodi u šesnaestinu finala, a sada je doživjela pad od osam mjesta i trenutno je 33. na tabeli.

Iza beogradskih crveno-bijelih nalaze se samo Salcburg, Slovan i Jang Bojs, pošto imaju slabiju gol-razliku, a u grupi timova koji su i dalje bez bodova su još Lajpcig Đirona, Šturm i jedan pravi gigant evropskog i svetskog fudbala – Milan.

Na drugom kraju tabele, gornjem, nalazi se sedam ekipa koje su ostvarile maksimalan učinak. Ta mjesta trenutno drže Borusija Dortmund, zatim najveće iznenađenje početka Lige šampiona Brest, Benfika, Bajer Leverkuzen, Liverpul, Aston Vila i Juventus.

Agencije

CATEGORIES
Share This