Crvena furija puna optimizma: Španci bez 4 iz Minhena cljaju Berlin

Crvena furija puna optimizma: Španci bez 4 iz Minhena cljaju Berlin

Sa puno optimizma Španija dočekuje polufinale Evropskog prvensva protiv Francuske.

Tim selektora Luisa de la Fuentea je briljirao u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva. Dobre partije, posebno protiv domaćina Njemačke u četvrtfinalu donijele su dodatno samopouzdanje u svlačionicu.

Španija je favorit i pred polufinale u to nema sumnje. Tim koji je kombinacija mladosti i iskustva predvođen čvrstom rukom Baskijca Luisa de la Fuentea na klupi, ima jasan cilj, a to je četvrta titula najboljeg tima u Evropi.

Mnogi su kritikovali selektora da je zvao previše igrača iz baskijskih klubova, prije svih Atletik Bilba i Real Sosijedada, ali oni su na terenu opravdali povjerenje, posebno osporavani Niko Vilijams koji bi zbog dobrih partija mogao da napusti Atletik već ovog ljeta. Ponude stižu od španskih i engleskih velikana.

Ni povrede Pedrija i Dani Olma, kao ni kartoni Karvahala i Robin le Normana nisu pokvarili atmosferu u timu Španije. Ima selektor sjajne igrače na raspolaganju i ne treba sumnjati da će pronaći prave zamjene.

Mlađani Jamal je u španskim medijima rekao da i dalje gaji nadu da će kao najmlađi igrač koji je nastupao na Evropskom prvenstvu postići gol i da će tako ući u istoriju i po tom osnovu.

– Sanjam taj gol. Bilo je prilika, ali nisam imao sreće. Možda će se nešto otvoriti protiv Francuske u polufinalu – rekao je mlada zvijezda Barselone Jamal španskim medijima.

Selektor Luis de la Fuente ne dozvoljava nikakvu euforiju. Upozorava igrače na opasnosti koje vrebaju od Mbapea i društva.

– Ne namjeravam ništa da mijenjam protiv Francuske. Svaki igrač će igrati na poziciji na kojoj se najbolje osjeća. Protiv Njemačke smo bili fantastični, ali moramo da pravimo malo veći pritisak na protivnika, da imamo veću kontrolu, da bolje iskoristimo šanse i da budemo efikasniji- rekao je De la Fuente.

Ne krije da će najveća opasnost za njegov tima biti Kilijan Mbape.

– On sigurno nije pokazao pravo lice. Znam da mu smeta ona maska, da je imao problema sa mišićima i da su to trenutne slabosti. Mbape je paklen igrač koji može da eksplodira u svakom trenutku – zaključio je De la Fuente.

U posljednja četiri susreta Španija i Francuska su zabilježile po dvije pobjede. Španci vjeruju da će i večeras sve riješiti u regularnom toku meča i da neće biti produžetaka.

– Igraćemo bez četiri naša igrača. Veliki je to nedosadatak, ali nije i nenadoknadiv – riječi su  De la Fuentea.

Meč se igra večeras od 21 čas.

Agencije

CATEGORIES
Share This