Brendon Dejvis otkrio „Obradović želi 10. titulu prvaka Evrope“

Brendon Dejvis otkrio „Obradović želi 10. titulu prvaka Evrope“

Američki centar Brendon Dejvis, koji je ovog ljeta pojačao Partizan, prokomentarisao je novu ulogu zamjenika kapitena u Parnom valjku koju je nedavno dobio i govorio je o Željku Obradoviću.

Parni valjak dobio je prekaljenog, školovanog i renomiranog igrača, koji će donijeti veliki doprinos timu. Američki centar iza sebe ima veliko iskustvo igranja u Evroligi. Brendon Dejvis je i ranije bio želja crno-bijelih, ali se putevi nisu spojili da dođe u Humsku.

Nedavno je dobio ulogu zamjenika kapitena u timu, a u razgovoru za Sport klub, smatra do to neće biti previše težak posao za njega.

– Ja sam jedan od lidera tima i kada je Vanja Marinković tu i kada nije, tako da je ta odluka došla prirodno. Nije previše zahtjevno, treba da preuzmem Vanjine dužnosti kada nije tu, da se postaram da smo spremni i da govorim kad smo svi okupljeni. Trudim se da vodim primerom. Ja sam jedan od momaka koji su prilično naviknuti na ovaj životni stil i na život na novim mjestima. Nekim momcima je ovaj način života nov. Obratio sam im se i moja supruga je u kontaktu sa njihovim suprugama. Takve sitnice mogu mnogo da znače – rekao je Brendon Dejvis.

Ne zaboravlja da je Željko Obradović najtrofejniji trener u Evropi i činjenica da može da uči direktno od njega mu dosta imponuje.

– Većina trenera koje sam dosad imao su se trudili da uče od Obradovića. Išli su na njegove trenerske klinike i treninge. Pokušavali su da dobiju nešto od njega. Sada sam “na izvoru”, mogu da učim od njega direktno, a to ‘otvara oči’. Ja sam i danas neko ko proučava igru i nastaviću da učim da bi bio bolji igrač. Sjajna stvar u vezi sa njim je tih spomenutih devet titula u Evroligi. On je i dalje gladan, baš kao i mi, trudi se da osvoji i desetu, a to je nešto na šta i mi ‘pucamo’ – dodao je Brendon Dejvis.

Profesionalnu karijeru je započeo u Filadelfija Seventisiksersima, a u NBA ligi je još nastupao za Bruklin Netse. U Evropi je nosio dres Šalona, Varezea, Monaka, Žalgirisa, Barselone, milanske Olimpije i Valensije.

Košarkaši Partizana nakon što su poprilično ubjedljivo savladali Borac na startu takmičarske sezone – 96:66, u drugoj rundi ABA lige gostovaće Spartaku iz Subotice.

Taj duel zakazan je za nedjelju sa početkom u 19 sati.

Agencije

CATEGORIES
Share This