Borac ipak prevelik zalogaj za GOŠK: Banjalučani ovjerili pobjedu u drugom poluvremenu

Borac ipak prevelik zalogaj za GOŠK: Banjalučani ovjerili pobjedu u drugom poluvremenu

Fudbaleri Borca i Goška odigrali su utakmicu petog kola Premijer lige BiH koja je završena pobjedom domaće ekipe od 3:0

GOŠK je praktički u prvom poluvremenu apsolutno neutralisao novopečenog učesnika grupne faze Lige konferencija, ekipu banjalučkog Borca.

Nakon siromašnog prvog poluvremena u kojem nismo vidjeli apsolutno ništa od domaćina, Borac je furiozno otvorio drugo poluvrijeme i blickrigom u 54. i 56. minuti stekao nedostižnih dva gola razlike za ekipu GOŠK-a

Prvi pogodak na utakmici za Banjalučane djelo je Damira Hrelje. Korner je izveo Srećković, a Hrelja je fantastično skočio glavom i veoma jakim udarcem poslao loptu u mrežu Vasilija Kolaka. Samo što su krenuli sa centra gosti su morali ponovo vaditi loptu iz svoje mreže. Nikola Srećković dobio je od svog saigrača jednu loptu na lijevoj strani koju šalje do kapitena Borca Srđana Grahovca, a ovaj veoma odmjerenim šutem šalje loptu u mrežu za vodstvo crveno-plavih od 2:0.

Da stvar bude još gora po goste iz Gabele pobrinuo se njihov igrač Martić koji je zbog prekršaja nad Hererom u 66. minuti zaradio drugi žuti karton na utakmici, odnosno isključenje sa iste. Igrao se 73. minut kada je Nikola Perić izgubio loptu blizu svog šesnaesterca koju mu krade Stefan Marčetić koji asistira za Envera Kulašina kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu gostiju za ispostaviće se konačnih 3:0. Gosti na kraju mogu biti i zadovoljnji krajnjim rezultatom.

Borac je upisao i drugu pobjedu u isto toliko odigranih mečeva, dok su gosti upisali peti vezani poraz i zauzimaju posljednje mjesto na tabeli bez osvojenog boda.

U narednom šestom kolu poslije reprezentativne pauze Banjalučani putuju u Mostar Zrinjskom u derbiju kola, dok GOŠK dočekuje sarajevski Željezničar.

Agencije

CATEGORIES
Share This