Banjaluka spremno čeka teniski krem

Banjaluka spremno čeka teniski krem

– Otvaranje teniskog kompleksa za potrebe ATP turnira Srpska open biće održano u srijedu (danas), 12. aprila, sa početkom u 19 časova.

Svi radovi na ovom projektu su u završnoj fazi, a kompleks uskoro treba da dobije svoj finalni izgled, poručuju organizatori.

Đorđe Đoković, direktor turnira, naglasio je da je Banjaluka pravi izbor lokacije na kojoj će se okupiti svjetska i domaća teniska elita.

„U završnoj smo fazi priprema pred otvaranje turnira. Bilo je teško ovako nešto organizovati za samo pet meseci, ali smo uspeli uz veliku pomoć grada Banjaluka i Republike Srpske. Svi su stali iza ovog turnira i mnogo smo im zahvalni što su pomogli da pokažemo i ATP-u da je apsolutno sve moguće uz prave ljude i pravu organizaciju“, kazao je Đoković.

On je istakao da je priprema cjelokupnog turnira i logistike podrazumijevala velike izazove i odgovornost kako bi se zadovoljili svi kriterijumi, ali i nadmašila organizacija turnira iz prethodnih godina,

„Ceo tim i ovog puta je uspeo u tome, već u nedelju to će moći da vide svi posetioci.

Imamo visoke standarde, trudimo se da svake godine napredujemo i želimo da igračima pružimo ono najbolje. Iz tog razloga sve što radimo, radimo na najvišem mogućem nivou, pa smo ove godine u Banjaluci znatno proširili navijačko selo, koje sada ima razne atrakcije i veliko dečje igralište. S obzirom na to da je centralni teren ograničen na 6.000 mesta, želeli smo da svi imaju pristup navijačkom selu i da svi mogu da vide najbolje tenisere sveta koji se kreću u okviru ove zone i tu treniraju“, rekao je Đoković.

Iz Gradske uprave Banjaluka naglasili su da će od 16. do 23. aprila ovaj grad biti svjetski teniski centar.

„Junački smo prihvatili jedan takav izazov. Trebalo je hrabrosti da odmah na početku to prepoznamo. Riječ je vjerovatno o najvećem događaju možda čak i u istoriji Republike Srpske“, poručio je ranije gradonačelnik Draško Stanivuković.

Svi ljubitelji tenisa imaće priliku da gledaju vrhunske teniske mečeve, a to, pored Novaka Đokovića, svakako garantuju i Andrej Rubljov, Gael Monfis, Borna Ćorić, Laslo Đere, Filip Krajinović, Sten Vavrinka.

Ipak, u iščekivanju početka turnira stigla je i jedna loša vijest. Italijan Fabio Fonjini, trenutno 97. teniser svijeta i osvajač mastersa u Monte Karlu 2019. godine, odustao je od učešća na Srpska openu, a zbog povrede stopala koju je zadobio na turniru u portugalskom Eštorilu, gdje je poražen u drugom kolu.

A pored tenisera, svoje prisustvo na Srpska openu najavio je i legendarni teniski trener Nikola Pilić.

„Za Banjaluku je velika stvar ovaj turnir, koji predstavlja pravo bogatstvo. Dolazak Novaka Đokovića, Rubljova, Vavrinke i svih asova je sjajan. Ne može bolje od toga. Mladi ljudi će moći da vide kako se igra vrhunski tenis. Ubijeđen sam da će turnir da bude dobar, baš kao i atmosfera“, rekao je Pilić.

Ono što treba dodati jeste i da je banjalučka policija identifikovala i sankcionisala još dva lica iz Banjaluke koja su putem interneta pokušala preprodati ulaznice za predstojeći Srpska open. Iz PU Banjaluka naveli su da su oni sankcionisani u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru, te da nastavljaju sa preduzimanjem mjera u cilju identifikovanja i sankcionisanja lica koja se bave ovim nelegalnim radnjama.

Kolika euforija povodom turnira vlada u Banjaluci, svjedoči i to što se na buvljacima prodaju majice sa likom proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, a prodavci tvrde da majice bolje „idu“ od dresova Mesija ili Ronalda.

Osim majica sa likom Đokovića, prodavci nude i jastučiće, šolje i druge stvari kojima dominira lik najboljeg tenisera svijeta.

Monte Karlo: Đoković i ostali favoriti bez greške

Dok se čeka početak Srpska opena, najbolji teniseri igraju na mastesu u Monte Karlu. Prvi reket svijeta Novak Đoković uspješno je prebrodio prvu prepreku. On je savladao Rusa Ivana Gakova sa 2-0 u setovima. U drugo kolo prošli su i Andrej Rubljov, koga će publika moći gledati i u Banjaluci naredne sedmice, kao i Čeh Jiri Lehečka (sedmi nosilac na Srpska openu), te Nijemac Aleksandar Zverev, koji je savladao Kazahstanca Bublika sa 2-1, a po setovima je bilo (3:6, 6:2, 6:4).

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This