Banjaluka izabrala: Pavle Dujaković i Sofija Pajić najbolji sportisti (FOTO)

Banjaluka izabrala: Pavle Dujaković i Sofija Pajić najbolji sportisti (FOTO)

 

Najzadovoljniji izborom mogu biti u Karate klubu “Energija” jer im je pripalo priznanje i za najtalentovanijeg sportistu u muškoj konkurenciji. Njime se okitio Luka Pejić.

U ženskoj kategoriji ovo priznanje je pripalo Milani Railić, članici ŽRK “Borac”.

Najbolji sportista grada Banjaluka za prošlu godinu, Pavle Dujaković je, nakon ceremonije, rekao da je ova nagrada za njega velika motivacija i odgovornost da nastavi ovako i u buduće.

Foto: Ljubinko Spasojević/Srpskacafe

– Želim da ponovim prošlu godinu, samo da rezultati budu u seniorskoj konkurenciji. Moj glavni cilj je svjetska i evropska seniorska medalja i očekujem da će brzo doći.

Poslije titule najboljeg sportiste Republike Srpske, ovo je donekle bilo i očekivano. Jako sam zadovoljan kompletnom prošlom godinom – rekao je karatista banjalučke “Energije”.

Dujaković je prošle godine osvojio dvije srebrne medalje, na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Češkoj, odnosno na Svjetskom prvenstvu u istoj konkurenciji u Turskoj, kao i zlato na Balkanskom prvenstvu u Srbiji.

Džudistkinja Sofija Pajić bila je prezadovoljna što je dobila nagradu za najbolju banjalučku sportistkinju nakon što je postala vicešampionka Balkana u Bugarskoj, odnosno tri puta bronzana na Evropskim kupovima u Italiji, Češkoj i Rumuniji.

– Kao prvo jako sam oduševljena samom manifestacijom, zaista sva moja očekivanja su nadmašena i utisak što sam nagrađena je zbog toga veći. Stvarno sam sada dodatno motivisana da nastavim još jače da radim i pravim što bolje rezultate za moj grad – rekla je Pajićeva.

Foto: Ljubinko Spasojević/SrpskaCafe

Priznanja za najbolje organizacije dobili su RK “Borac” u muškoj, i ŽRK “Borac” u ženskoj konkurenciji. Najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica je Biljana Nedić, članica Košarkaškog kluba invalida “Vrbas”.

Specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluka dobio je trener Goran Grahovac, trener u APK 22. april, dok je nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji sportske rekreacije i sporta grada Banjaluka pripala direktoru Sportskog centra “Borik” Nenadu Taliću, koji je nalgasio da je ponosan što je SC “Borik” kao tehnički organizator, po 21. put uspješno organizovao još jednu manifestaciju, te da je ovaj hram sporta danas u prilici pružiti svu moguću podršku banjalučkim sportistima.

U ime grada Banjaluka, okupljenim novinarima u dvorani “Borik”, obratio se gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, koji je rekao da je Grad ispunio obećanje prema sportistima kada je rečeno da će za sport biti uloženo pola miliona maraka više nego prošle godine.

– Danas je to realnost, danas je to ono što smo sproveli. Rekli smo da ćemo završiti radove na sportskoj dvorani Lauš i oni su završeni. Rekli smo da ćemo ulagati u sportsku infrastrukturu, ne sluteći da ćemo samo godina dana kasnije graditi najveću sportsku dvoranu, sa kapacitetom koji je skoro duplo veći od ovog hrama ovdje.

Znači dobijamo novi sportski hram koji će biti multifunkcionalna dvorana i dočekujemo najveći sportski događaj u Banjaluci u posljednjih nekoliko godina – rekao je Stanivuković, naglasivši da je Grad učinio sve što je mogao pruživši
podršku Pavlu Dujakoviću, zaposlivši ga u Civilnoj zaštiti grada Banjaluka.

Foto: Ljubinko Spasojević/SrpskaCafe

Predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković je podsjetio da je večerašnji događaj podsjećanje na sve one koji su u posljednjih dvadeset ili trideset godina osvajali medalje i podsjećanje koliko u stvari treba da ulažemo u sport u Banjaluci.

Ljubinko Spasojević

CATEGORIES
Share This