Arsenal u derbiju kola dočekuje PSŽ: Može li Arteta donijeti prvu pobjedu „Tobdžijama“ u LŠ nad nekim zvučnijim timom još od 2012. godine

Arsenal u derbiju kola dočekuje PSŽ: Može li Arteta donijeti prvu pobjedu „Tobdžijama“ u LŠ nad nekim zvučnijim timom još od 2012. godine

Fudbaleri Arsenala večeras od 21:00 na „Emirejtsu“ u okviru drugog kola Lige šampiona dočekuju šampiona Francuske, ekipu PSŽ-a.

To je ujedno i derbi ovog kola najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, barem na papiru jer, utakmica između Aston Vile Bajerna koja je na rasporedu u srijedu za mnoge ljubitelje fudbala možda i predstavlja bolji meč, ali prema svemu sudeći duel u Londonu bi trebao biti veoma uzbudljiv meč, barem što se tiče ritma utakmice, jer nastupi Arsenala pod vodstvom španskog stručnjaka u prethodne dvije sezone i naravno ove izgledaju zaista zanimljivo.

Biće ovo prava prilika za Artetin Arsenal da upiše prvi veliki trijumf u Ligi šampiona još od sezone 2011/2012 kada su slavili na svom “Emirejtsu” protiv ekipe Milana sa 3:0, ali su u prvoj utakmici na “San Siru” izgubili 4:0 te nisu prošli u narednu fazu takmičenja, a upravo je tad dres kluba iz sjevernog Londona nosio Mikel Arteta. “Tobdžije” nisu briljirale u prvom kolu u Bergamu protiv Atalante, a Raja je najzaslužniji što su gosti ponijeli u Englesku bod. Španski golman je imao dvije nevjerovatne odbrane kod pokušaja Matea Retegija, gdje je prvo pročitao stranu u koju je šutao Italijan, da bi zatim još jednom sa ivice gol linije skinuo udarac napadaču “Boginje”.

PSŽ je sa druge strane teškom mukom, i to baš teškom mukom došao do trijumfa na Parku prinčeva u prvom kolu protiv Đirone i to autogolom u 90. minuti golmana kluba kojem je ovo debitantska sezona u Ligi šampiona, Paola Gazanige kojem je i kroz ruke i noge prošao udarac Nune Mendeša. Napadao je PSŽ u toj utakmici gotovo svih 90. minuta u kojoj su uputili čak 26 šuteva ka golu Gazanige, ali ih je samo par i to u drugom poluvremenu bilo opasno, no u tim trenutcima Argentinac je fenomenalno branio gol gostiju.

Klub kojeg predvodi Luis Enrike dolazi u London kao lider francuskog prvenstva, dok domaći Arsenal zauzima treće mjesto u Premijer ligi. Veliki problem za Arsenal moglo bi predstavljati neigranje Martina Edegarda, dok ostali bitni igrači bi trebali biti u sastavu “Tobdžija”.

Kod Parižana je u međuvremenu izbio skandal sa Dembeleom kojeg Enrike nije poveo u Englesku a u timu neće biti već dugo povrijeđenih Lukasa Ernandeza i Kimpembea, kao i nedavnog ozlijeđenog, Gonzala Ramoša. Oba kluba do sad nemaju poraz u dosadašnjem dijelu sezone, a čini se da je klub iz glavnog grada Francuske bliži večeras porazu nego pobjedi.

Agencije

CATEGORIES
Share This