Stevandić u istu ravan stavio Vučića sa Milanovićem

Stevandić u istu ravan stavio Vučića sa Milanovićem

Početak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske počeo je žestokom raspravom poslanika.

Poslanici opozicije osvrnuli su se i na nedavni događaj dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića u Derventu i odlikovanja bivših pripadnika HVO-a.

Upitali su zašto je dozvoljeno da se na ovaj način vrijeđaju srpske žrtve i zašto je policija Republike Srpske obezbjeđivala događaj.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić oduzeo je riječ poslaniku PDP-a Radislavu Dončiću, rekavši da to nije tema dnevnog reda i da su svi osudili ovaj događaj, nakon čega je odredio pauzu od 10 minuta.

Odgovarajući na pitanje poslanika Stevandić je rekao da bi on lično zabranio dolazak Milanoviću.

„Posjete se dogovaraju u Predsjedništvu BiH i ako zabranite Milanoviću, sutra će to neko da uradi Vučiću kad bude dolazio u Drvar. „, kazao je Stevandić.

Iako je ranije bila najava da će Milanović odlikovati 103. brigadu HVO-a, Stevanidć tvrdi da nije znao da će dijeliti odlikovanja.

Poslanik SDS-a Ognjen Bodiroga tokom skupštinskog obraćanja naglasio je da se zaboravlja ko je prodao jasenovačku građu Hrvatima.

„To nije uradio SDS, zaboravljate ko se zalagao za nezavisnost Crne Gore, zaboravljate problem Trgovske gore itd. Niko iz SDS nije počinio najveću izdaju a to je prodaja jasenovačke građe“, kazao je Bodiroga.

(BN)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This