Stevandić tvrdi da nije trošio novac na iće i piće

Stevandić tvrdi da nije trošio novac na iće i piće

„Bio je pokušaj klevete za reprezentaciju, ovo rukovodstvo je najmanje trošilo u istoriji NSRS. Ja nisam trošio ni marke, ali neke obaveze koje imamo kad smo u posjetama u svijetu bilo bi sramota da nema za vodu ili ručak.

Predsjednik NSRS Nenad Stevandić izjavio je da Ustavom nema odredbe koja se odnosi na državnu imovinu, Republika Srpska sama uređuje svoju imovinu po Ustavu RS.

„Čak ni odlukama visokog predsjednika, ni na koji način, nije bilo prenosa imovine. Pitanje državne imovine je riješeno i time se ne može baviti niko pa ni predsjedništvo“, kaže Stevandić reagujući na nedavnu inicijativu Bećirovića i Komšića o zakonu o imovini.

To nije u njihovoj nadležnosti, tvrdi Stevandić, a reakcije OHR su izostale, mi imamo odluku Ustavnog suda.

„Okvirni zakon o visokom obrazovanju je sporan, ali i to ćemo riješiti jer svaki entitet ima svoje zakone. To su gotova pitanja i Bećirević i Komšić ostavljaju Bošnjake bez alternative, ruše BiH i ne želim da se to desi, ne treba da otimamo imovinu, a oni su huškači.

Treba dobro da se zamisle da li je to interes Bošnjaka i moramo razgovarati. Njima je prepreka NSRS predsjednik Srpske i naše institucije, i to im smeta. NSRS ima odgovornost da ostane kao pravni okvir i sve naše odluke u RS i nećemo se odreći toga, a mi smo spremni da nastupamo u skladu sa ustavom“, dodao je Stevandić.

Komentarišući troškove reprezentacije, Stevandić tvrdi da je ovo rukovodstvo najmanje trošilo.

„Bio je pokušaj klevete za reprezentaciju, ovo rukovodstvo je najmanje trošilo u istoriji NSRS. Ja nisam trošio ni marke, ali neke obaveze koje imamo kad smo u posjetama u svijetu bilo bi sramota da nema za vodu ili ručak.

Čujem i za sendvič iz Mekdonaldsa da nas prozivaju, to je bahato ponašanje i neznanje. Reprezentacija za posjete i pokloni to su bili zmijanski vez, ili neke knjige, piće i vina iz RS, cvjećare i nosili smo vijence na obilježavanja. Na članove pratnje potrošeno za ovaj mandat 2000 KM.“, izjavio je predsjednik NSRS.

„Odluku administrativne komisije su pozitivne i to će biti redovna aktivnost. Posjete sastanci i prijemi u Srbiji tamo sam 10 puta bio i nikad nisam naplatio smještaj jer imam svoj. Delegacije, promocije, naučni skupovi, od toga se pokušala napraviti rastrošnost NSRS“, dodao je.

„Što se tiče popravke vozila, saobraćajna nesreća je bila to se ide na pregled u osiguranje, a auto je osigurano kako i ne ide novac iz NSRS,i sramota da je neko rekao da je novac iz NSRS.

Što se tiče inicijative Restarta i poslanika Đorđa Vučinića da se sve institucije uvrste u zakon o registru agenata stranog uticaja Stevandić kaže da je to neozbiljno da se moraju uputiti bolje u temu i da to mogu uvrstiti u zakon kad oni budu odlučivali“, zaključio je Stevandić

(BN)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This