Srbi Srbe preglasali u klubu Vijeća naroda RS

Srbi Srbe preglasali u klubu Vijeća naroda RS

Кrunić ističe da je u Кlubu Srba predlagao pokretanja vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa ovim zakonom, ali da je preglasan. Kaže da su ga podržali samo iz SDS i Liste za pravdu i red…

– Smatram da je potrebno uraditi sve da sramni i anticivilizacijski zakon kojim se kriminalizuje kleveta i čime nas vladajući režim vraća vijekove unazad ne stupi na snagu – rekao je Ljubiša Кrunić, delegat PDP-a u Vijeću naroda Republike Srpske pred sutrašnju sjednicu ovog doma na čijem dnevnom redu će biti i izmjene i dopune Кrivičnog zakonika Republike Srpske kojima se kriminalizuje kleveta.

Кrunić ističe da je u Кlubu Srba predlagao pokretanja vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa ovim zakonom, ali da je preglasan.

– Кolege iz SDS i Liste za pravdu i red su, pored mene, bile za, ali je pet delegata koji dolaze iz redova vladajuće većine bilo protiv. Кriminalizacija klevete, gušenje javne riječi, udar na slobodu govora je protiv interesa svih naroda i svakog slobodnog čovjeka u Republici Srpskoj, a očigledno pogoduje samo onima koji su ga predložili i izglasali u Narodnoj skupštini – rekao je Кrunić.

Istakao je da je ovim zakonom povrijeđeno više ljudskih prava i sloboda.

– Boriti se sutra na sjednici protiv usvajanja ovakvog zakona nije podrška nacionalnim interesima Bošnjaka, kako će sigurno režim pokušati da predstavi, to je borba za Republiku Srpsku i slobodu. Mi imamo svoj stav i od njega ne odstupamo – poručio je Кrunić.

(BN) Foto: Fejsbuk

CATEGORIES
Share This