Republiku Srpsku u prva tri mjeseca posjetilo je 15,9 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine.

Republiku Srpsku u prva tri mjeseca posjetilo je 15,9 odsto više turista u odnosu na isti period prošle godine.

Republika Srpska je prirodnim ljepotama i atraktivnim destinacijama sve privlačnija turistima iz cijelog svijeta na šta ukazuje i podatak da je u prva tri mjeseca ostvareno 92.606 posjeta turista, što je za 15,9 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, kažu u Turističkoj organizaciji Srpske.

U prvom kvartalu zabilježeno je 248.023 noćenja, odnosno 13,3 odsto više nego lani.

Iz Turističke organizacije su istakli da osim domaćih, najveću posjetu ostvarili gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

„Od ostalih evropskih zemalja ističu su NJemačka, Austrija, Italija i Turska. Domaći turisti su najveći broj noćenja ostvarili u banjskim i planinskim mjestima, dok su strani turisti boravili u planinskim, banjskim i ostalim turističkim mjestima“, naveli su u ovoj organizaciji.

Iz Turističke organizacije Srpske ističu da su zahvaljujući teniskom turniru „Srpska open“ iz Banjaluke i Republike Srpske otišle najljepše slike širom svijeta.

Osim sportske euforije, turnir je napunio banjalučke hotele i smještaje, dok je u banjalučkim restoranima vladalo veliko interesovanj za specijalitete iz Krajine.

(SRNA)

CATEGORIES
Share This