Radan Ostojić izabran za predsjednika BORS-a

Radan Ostojić izabran za predsjednika BORS-a

Kandidati za predsjednika BO RS su bili Radan Ostojić iz Bijeljine, Milovan Gagić iz Gradiške koji je odustao od kandidature i Zoran Gvozdenović iz Bratunca.

Radan Ostojić iz Bijeljine izabran je za predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske, potvrđeno je za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kandidati za predsjednika BORS-a su bili Radan Ostojić iz Bijeljine, Milovan Gagić iz Gradiške koji je odustao od kandidature i Zoran Gvozdenović iz Bratunca.

Ostojić je za predsjednika BORS-a  u odnosu na Zorana Gvozdenovića koji je dobio podršku 7 delegata, dobio podršku 120 delegata na izbornoj Skupštini koja je još u toku, uz 3 uzdržana glasa.

-Zahvaljujem se svim delegatima koji su mi danas dali podršku za četvorogodišnji mandat na čelu BORS-a i mogu za sada samo reći da neću mijenjati pravac svog djelovanja u BORS-u, odnosno da BORS i dalje ostaje društveno pozicionirana kao nezavisno, nestranačko udruženje, te da i dalje odgovora svojoj društvenoj ulozi koja je namijenjena BORS-u, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Radan Ostojić, predsjednik BORS-a.

U Banskom dvoru u  Banja Luci na izbornoj Skupštini Boračke organizacije Republike Srpske u nastavku sjednice biće izabrano kompletno rukovodstvo BORS-a za naredni četvorogodišnji mandat, odnosno članovi Predsjedništva, članovi Odbora RVI, članovi Odbora Porodica poginulih boraca, članovi Nadzornog odbora te stalna radna tijela BORS-a.

Radan Ostojić je rođen u Bijeljini 1971. godine, po zanimanju je diplomirani pravnik, učesnik je Odbrambeno-otadžbinskog rata, RVI je 3. kategorije sa 90% invaliditeta, u rat je ušao kao vojnik izašao kao poručnik, za ratne zasluge odlikovan je Medaljom zaluga za narod, oženjen je i otac je troje djece.

U Izbornom ciklusu izbori su provedeni u 62 Opštinske/Gradske Boračke organizacije kao i u četiri kolektivna člana BORS-a, tako da je pravo učešća na današnjoj izbornoj Skupštini pravo glasa imalo 137 delegata, a prisutna su bila 133 delegata BORS-a.

(desavanjaubijeljini) Foto: BN/Arhiva

CATEGORIES
Share This