Objaviti koliko je Stevandić do sada potrošio novca

Objaviti koliko je Stevandić do sada potrošio novca

Naroni poslanik Đorđe Vučinić iz Liste za pravdu i red kazao je da su na sjednici Administrativne komisije NS RS, a koja je održana jutros analizirani troškovi „reprezentacija Narodne skupštine RS“ obavljajući redovne aktivnosti.

Na jutrošnjoj sjednici pokušan je da se izmijeni Pravilnik o korišćenju sredstava za reprezentaciju u Skupštini Srpske, prema kome bi, kako je kazao, Kabinet predsjednika parlamenta imao neograničena sredstva kada je u pitanju njegov rad.

„Mi smo spriječili da se donese ovaj Pravilnik, dok ne dobijemo izvještaj koliko je dosad trošeno. Nemamo nijedan podatak koliko je toga bilo ranije. Nevjerovatno je da za internu reprezentaciju i to bude neograničeno. Eksterna reprezentacija predsjednik ima pravo na 500 KM mjesečno ali se to može i povećati ako dođu državnici“, izjavio je Vučinić.

Ne može se, kaže on, nekome dati neograničeno da se troše sredstva, tražili smo da dobijemo troškove kabineta predsjednika i potpredsjednika.

Vučinić je kazao da prema predloženom Pravilniku, za vrijeme radnog vremena restorana Narodne skupštine RS, pravo konzumacije hrane i pića po osnovu interne reprezentacije na mjesečnom nivou imaju predsjednik NS RS, generalni sekretar, potpredsjednici, zamjenik i pomoćnici generalnog sekretara.

(BN) Foto:Mondo/S.P.

CATEGORIES
Share This