Nuždić najavio novu knjigu o zločinima nad Srbima

Nuždić najavio novu knjigu o zločinima nad Srbima

Uskoro bi svjetlo dana trebalo da ugleda knjiga posvećena zločinu u Dobrovoljačkoj ulici. Naš centar je izdavač ovog istraživanja koje sa sobom donosi i neka od novih svjedočenja.

Ona će opisati ne samo šta se desilo u Dobrovoljačkoj ulici i na drugim lokacijama, već i mnoge druge stvari koje su prethodile ovom ratnom zločinu, najavio je v.d. direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Viktor Nuždića.

Nikako ne bi trebalo zaboraviti na činjenicu da tada ratni zločin nije počinjen samo u Dobrovoljačkoj ulici. Sa ubistvima se počelo ranijePrisjetimo se samo ubistva dva mlada vojnika na Bistriku ili recimo slučaja “Transporter”. U ovom drugom slučaju kada su takođe ubijeni mladi vojnici sud je oslobodio Dragana Vikića. Mi smo izvršili opsežno istraživanje svih tih događaja. Rezultat je to jednog predanog i višegodišnjeg istraživanja – kaže Nuždić.

Dobrovoljačka ulica, kombi
FOTO: RTRS/YOU TUBE/SCREENSHOT

Prema njegovim riječima, u knjizi će se naći neka od svjedočenja koja do sada nisu bila poznata široj javnosti.

Nadam se da će ova knjiga dodatno rasvijetliti sva ta mračna dešavanja, kada su pobijeni nevini i golobradi mladići. Sudski proces koji je tokom prošle godine započet, nažalost, ide tokom kao i neki raniji kada je suđeno vojnim i političkim strukturama bošnjačkog naroda. Sve ide u tom pravcu da se ovo suđenje pretvori u jedan maraton, a samim tim i novu sudsku farsu, a znamo kako na kraju uglavnom završavaju sve te dosadašnje farse – oslobađajućom presudom. Volio bih da me pravosudne institucije BiH demantuju – rekoa je Nuždić za Glas Spske.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This