Na posebnoj sjednici i Izborni zakon Srpske

Na posebnoj sjednici i Izborni zakon Srpske

– Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Repubike Srpske poslanici će danas razmatrati Prijedlog izbornog zakona i Prijedlog zakona o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.

Na dnevnom redu trinaeste posebne sjednice su i Prijedlog odluke o sastavu delegacije Narodne skupštine Republike Srpske u Parlamentarnom forumu Srbija – Republika Srpska, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o radu – po hitnom postupku, te Prijedlog zakona o imunitetu Republike Srpske.

Sjednica bi trebala da počne u 10.00 časova.

Razmatranje izbornog zakona, zakona o referendumu i građanskoj inicijativi i zakona o imunitetu Republike Srpske prijedlozi su narodnih poslanika.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić rekao je ranije u vezi sa ovom sjednicom da će Republika po Dejtonu biti jedna izborna jedinica, te da će Republička izborna komisija biti nadležna i za izbor predsjednika Srpske, poslanika, odbornika i gradonačelnika.

(Srna) Foto: NSRS

CATEGORIES
Share This