Mihajilica čestitao krsnu slavu MUP Srpske: Policija mora biti u službi naroda

Mihajilica čestitao krsnu slavu MUP Srpske: Policija mora biti u službi naroda

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković i član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske, narodni poslanik, Milanko Mihajilica, prisustvovali su polaganju vijenaca i svetoj liturgiji povodom krsne slave MUP Republike Srpske, Svetog argangela Mihaila.

Mihajilica je svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitao krsnu slavu, poručivši da je ovo prilika da se sa najvećim poštovanjem sjetimo pripadnika MUP Republike Srpske, njih 782, koji su dali svoje živote za stvaranje i očuvanje Republike Srpske.

Mihajilica je istakao da je nakon formiranja MUP RS jedan od najvažnijih momenata u istoriji Srpske bila i reforma policije.

Mihajilica Draško
FOTO: PDP

– Nismo podlegli pritiscima, u teškim vremenima stranog intevencionizma rekli smo da Republika Srpska mora zadržati svoje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Podnijete su i političke žrtve, ali tada se znao viši cilj za koji se borimo i danas i dalje imamo svoje ministarstvo i policiju – istakao je Mihajilica.

MUP-u Republike Srpske poželio je uspjeh u izazovima sa kojima se suočava.

Naveo je da Ministarstvo unutrašnjih poslova mora raditi efikasno, profesionalno u skladu sa Ustavom i zakonima, biti opremljeno kadrovski i materijalno da se suoči sa izazovima koje nosi taj posao, ali i da odoli političkom uticaju.

– MUP mora biti u službi naroda, odnosno jednako u službi svakog čovjeka u Republici Srpskoj – poručio je Mihajilica.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This