Dončić pita vlast: Zašto je ŠG Gradiška od stabilnog preduzeća postalo gubitaš?

Dončić pita vlast: Zašto je ŠG Gradiška od stabilnog preduzeća postalo gubitaš?

,,Šta se dešava u Šumskom gazdinstvu Gradiška?“, upitao je Radislav Dončić poslanik Narodnog fronta u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Od republičke i lokalne vlasti Dončić traži odgovor na pitanje zašto je pomenuto Šumsko gazdinstvo od uzornog i finansijski stabilnog preduzeća postalo gubitaš.

,,Šestomjesečni izvještaj za ovu godinu pokazuje da su  Šumske uprave Srbac i Prnjavor u minusu dok naša uprava Podgraci još uvijek posluje pozitivno, ali je pitanje do kada jer je namjera da se za direktora Šumskog gazdinstva postavi kadar DNS-a koji je uništio Šumsku upravu Srbac „, ističe Dončić i dodaje kako se boji da će ,,političke igre“ dotući ovo preduzeće i dovesti u pitanje redovnost isplate ličnih dohodaka radnika Šumskog gazdinstva.

,,Za režim je važnije podmirivanje koalicionih partnera nego poslovanje javnog preduzeća i zaštita šumskog bogatstva Gradiške“, tvrdi Dončić i ističe da je SNSD u ,,borbi fotelja“ spreman da žrtvuje i vlastiti kadar kako bi zadovoljio apetite svog koalicionog partnera i sačuvao mir u koaliciji.

,,Radnici Šumskog gazdinstva, građani Gradiške i naša prirodna bogatstva ne mogu i ne smiju biti ,,moneta za potkusurivanje“ režimske koalicije“, upozorava Dončić i poručuje SNSD-u da  nađe drugi način da zadovolji partnere iz DNS-a koji neće biti na štetu stanovnika Gradiške.

(BN) Foto: PP RS

CATEGORIES
Share This