Dodik: Srpska šalje 20 kamiona pomoći Turskoj (FOTO/VIDEO)

Dodik: Srpska šalje 20 kamiona pomoći Turskoj (FOTO/VIDEO)

Republika Srpska sutra šalje 20 kamiona pomoći prijateljskom turskom narodu u najugroženijim područjima pogođenim zemljotresom, poručio je danas predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da je Srpska još jednom pokazala svoju humanu stranu i zahvaljujući tome najugroženijima će biti dostavljena pomoć u vidu konzervisane hrane, mesnih prerađevina, brašna, šećera, a dobiće i ćebad.

– Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji, Vladi Republike Srpske, ali i Crvenom krstu Republike Srpske. Želim da zahvalim i turskom konzulatu u Banjaluci s kojim smo koordinisali aktivnosti – istakao je Dodik.

https://twitter.com/MiloradDodik/status/1630210843118895104?s=20

Uprkos velikoj želji da se pomogne i sirijskom narodu, Dodik je rekao da nažalost ovaj put Srpska neće biti u mogućnosti da pošalje pomoć jer ne postoji način da se organizuje prevoz i prelazak granice.

– Srpska će u narednom periodu pokušati pronaći način da pomogne Siriji i tako pokaže svoju solidarnost – objavio je Dodik na “Tviteru”.

Snažni zemljotresi pogodili su Tursku 6. februara. Potresi su se osjetili i u susjednim zemljama, najviše u Siriji, u kojoj je poginulo nekoliko hiljada ljudi. Broj poginulih u Turskoj premašio je 42.000 ljudi.

SRNA

CATEGORIES
Share This