Velika tragedija potresla Hrvatsku: Maturant iz Poreča poginuo na ekskurziji u Pragu

Velika tragedija potresla Hrvatsku: Maturant iz Poreča poginuo na ekskurziji u Pragu

Učenik završnog razreda srednje škole “Mate Balote” iz Poreča poginuo je na maturskom putovanju u Pragu.

– Maturant naše srednje porečke škole nažalost smrtno je nastradao na maturskom putovanju u Pragu. Više od toga ne mogu da kažem jer još čekamo izveštaj od strane tamošnje policije. Izvršen je policijski uviđaj, a što se tačno dogodilo i mi ćemo saznati tek nakon službenog izveštaja. Kao direktor škole osjećam se užasno loše. Nisam bio prisutan odnosno nisam bio na tom putu. Izražavam najdublje saučešće roditeljima i celoj porodici u ime cijele škole i u svoje ime. Jako sam pod stresom i razumite me. Ne mogu više od šoka da govorim – rekao je direktor srednje škole “Mate Balote” u Poreču Krešimir Bronić.

Dodao je da se tragedija dogodila oko ponoći u petak na subotu. Trebalo je da se ostane do nedelje u Pragu, ali su svi krenuli nazad već u subotu.

– Na putovanje je otišlo 87 maturanata iz tri i po razreda i četiri profesora. Otišli su na matursko putovanje u četvrtak, a trebalo je da ostanu do nedelje, ali zbog cijele situacije, koja je sve duboko potresla, već su u subotu krenuli kući – zaključio je direktor.

Alo.rs

CATEGORIES
Share This