Todoroviću pritvor, tereti se za napad na službeno lice

Todoroviću pritvor, tereti se za napad na službeno lice

Nikoli Todoroviću, uhapšenom u petak na administrativnom prelazu Jarinje, određen je pritvor u trajanju od 48 sati, potvrdio je za Tanjug advokat Miloš Delević.

„Todorović se tereti za napad na službeno lice i biće (u subotu) izveden pred sudiju i očekujem da mu bude određen pritvor u trajanju od 30 dana. Kao njegov branilac, ponudiću neke alternativne mere, kako ne bi došlo do jednomesečnog pritvora“, rekao je Delević za Tanjug.

Oglasila se i Kosovska policija koja je potvrdila da je Nikola Todorović priveden na administrativnom prelazu Jarinje oko 16:30 časova.  Kako je saopšteno, Todorović navodno nije posedovao odgovarajuća dokumenta za ulazak na KiM.

„Nakon što mu je uskraćen ulaz…, osumnjičeni N.T. (rođen 1981, državljanin Srbije) počeo je da vređa policajce koji su bili na službenoj dužnosti na graničnom prelazu. Od osumnjičenog je zatraženo da potpiše dokument/rezoluciju o odbijanju ulaska na Kosovo, koju je odbio da potpiše i tom prilikom napao jednog od oficira kome je naneo telesne povrede“, saopšteno iz policije.

Nikola Todorović, koji je priveden na administrativnom prelazu Jarinje, u prisustvu supruge i maloletne dece, lekar je u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

(Tanjug) Foto: Kosovo online

CATEGORIES
Share This