Šteta od poplava iznosi nekoliko milijardi evra

Šteta od poplava iznosi nekoliko milijardi evra

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da šteta od katastrofalnih poplava u toj zemlji iznosi nekoliko milijardi evra.

Golob je istakao da je prioritet da se uspostavi osnovna infrastruktura, kao što su struja i voda. Premijer je istakao da je pomoć Sloveniji počela da stiže i iz inostranstva i da je trenutno najpotrebnija teška mehanizacija, kao i montažni mostovi, objavila je Radio-televizija Slovenija.

Pomoć je već počela da stiže, ne samo iz EU, naglasio je Golob.  On je istakao da je čak i Ukrajina poslala helikopter što, kako je naveo, znači da solidarnost zaista nema granice.

Premijer je rekao da su ove poplave najveća katastrofa u novijoj istoriji Slovenije i da će Vlada učiniti sve da pomogne ljudima koji su pogođeni poplavama. Golob je istakao da će Vlada izdvojiti više od 100 miliona evra samo za obnovu infrastrukture posle poplava.

On je najavio da će na današnjoj sednici Vlade biti razmatran paket novčane pomoći ljudima koji su sve izgubili u poplavama. Slovenačka vlada je u ponedeljak održala krizni sastanak na kojem je bilo reči o šteti i merama za otklanjanje posledica poplavama u kojima je najviše oštećena infrastruktura.

(Tanjug) Foto: TANJUG/FOTO STA/ BOŠTJAN PODLOGAR

CATEGORIES
Share This