Manastir Visoki Dečani oglasio se povodom učestalih pljački srpske imovine na KiM: Tzv. Kosovska policija ne privodi osumnjičene

Manastir Visoki Dečani oglasio se povodom učestalih pljački srpske imovine na KiM: Tzv. Kosovska policija ne privodi osumnjičene

Manastir Visoki Dečani oglasio se povodom učestalih pljački i provala u kuće i objekte u etnički mještovitim sredinama na Kosovu i Metohiju, ukazujući na neuspjeh tzv. Kosovske policije u osiguravanju bezbjednosti, jer niko do sada nije priveden pravdi za ove zločine.

„Sa porastom etničkih tenzija, krađe se nastavljaju u etnički mješovitim dijelovima Kosova. Razbojnička banda opljačkala je lokalnu poštu i Dom kulture koje koriste lokalni Srbi. Iz pošte je ukradeno više od 1.000 evra. Krađa je prijavljena Kosovskoj policiji”, naveli su na Tviter nalogu manastira.

Naglašeno je da su u posljednje vreme, u etnički mješovitoj opštini Gračanica sve učestalije pljačke, posebno privatnih kuća.

“U martu, u selu Batusa kod Kosova Polja, na meti lopova našle su se dvije srpske kuće, i jedna u Lapljem Selu. U Batusi je provaljena i opljačkana kuća Dragiše Mirića, bivšeg poslanika u Skupštini u Prištini. Nepoznata lica provalila su i opljačkala kuću porodice Mitra Maksimović u Suvom Dolu kod Lipljana. U martu je peti put provaljeno u kuću slovenske porodice u Lepini, kod Lipljana”, podsjetili su iz manastira.

Istakli su da srpski mediji izvještavaju o osjećaju nesigurnosti i neuspjehu Kosovske policije.

„Do sada počinioci nijedne od ovih krađa nisu privedeni pravdi. Srpski mediji izvještavaju da raste osjećaj nesigurnosti, kao i o neuspjehu Kosovske policije da zaštiti građane“, zaključili su manastira Visoki Dečani.

(IN4S)

CATEGORIES
Share This