SNSD ništa ne prepušta slučaju: Bira i svoje borce

SNSD ništa ne prepušta slučaju: Bira i svoje borce

Predsjednik Predsjedništva Gradske boračke organizacije Pero Vukalović tvrdi da se na demoliblisane borce i djecu poginilčih boraca koji učestvuju na izborima vrši pritsiak od strane strane SNSD-a kako bi se izabrali članove te partije, zbog čega je u naselju Gorica došlo i do prekida sjednice.

Izbori po mjesnim odborima Gradske boračke organizacije Trebinje stigli su do polovine, a kako tvrdi predsjednik Predsjedništva te organizacije Pero Vukalović sem slabe izlasnoti boraca u izbore se umješao i trebinjski SNSD.

Predsjdnik Predsjdništva Gradske boračke organizacije Pero Vukalović tvrdi da se na demoliblisane borce i djecu poginulih boraca koji učestvuju na izborima vrši pritsiak od strane strane SNSD-a kako bi se izabrali članove te partije, zbog čega je u naselju Gorica došlo i do prekida sjednice.

-Konkretno u Gorici smo imali problem prije samih izbora smo znali već unaprijed koji ljudi treba da prođu, bilo je čak među djecom poginulih boraca što se meni posebno ne sviđa te pristiske praviti, neka djeca nisu htjela da učestvuju jer bilo je budite tamo dižite ruku i ne morate raditi ništa. Lično mi je došao momak i to ispričao. Koja stranka. Kroz sve odbore sa ta priča povlači . kazao je Vukalović.

On ističe da je i sam da se promjeni rukovodstvo Gradske boračke organizacije Trebinje, ali da njeni člalnovi trebaju biti ti koji biraju svoje predstvanike a ne politika.

– Pozivim sve borce, posebno u Gorici, jer je najveća mjesna zajednica, da u ponedjeljak, a gdje su već ponovljeni izbori, izađu, da biraju, da izaberu ljude koji će ih predstavljati a ne da budu neki centri moći da im biraju i naturuju njihove predstvanike – kazao je Vukalović.

Prema podacima gradske boračke organizacije pravo glasa ima oko 6000 demobilisanih boraca, ali na izborima ne učesutvuje ni deset posto.

(BN) Foto: Ilustracija

CATEGORIES
Share This