SDP: Nema više osmorke, sada je sedmorka

SDP: Nema više osmorke, sada je sedmorka

 – Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izjavio je danas u Sarajevu da je „osmorka“, što se tiče ove političke partije, od danas „sedmorka“.

„Što se nas tiče, od danas `osmorka` je `sedmorka`. /Pokret/ `Za nove generacije` više ne postoji“, istakao je Mijatović nakon kolegijuma Predsjedništva SDP-a.

Mijatović je rekao da je SDP od ujutro kreće hitno u formiranje federalne vlasti.

Prema njegovim riječima, prioritet djelovanja SDP-a je formiranje Vlade FBiH i dok se ne formira Vlada FBiH značajno će se usporiti procesi imenovanja na nivou BiH, tačnije, kadrovi SDP-a u Savjetu ministara će omogućiti imenovanje samo onih neophodnih funkcija za funkcionisanje zajedničkih institucija BiH.

Mijatović je rekao da je stranka dala nalog kantonalnim nivoima da krenu u pregovore o formiranju vlasti sa svim političkim strankama, posebno u Unsko-sanskom, Tuzlanskom i Кantonu Sarajevo.

On je naveo da SDP „nije u braku sa SBiH i NES-om“, te dodao da je riječ o razgovoru političkih partnera koji može biti u pravom ili pogrešnom smjeru.

„Saniramo odnose u okviru postojeće koalicije, što se mene tiče davno smo trebali postati manji broj“, istakao je potpredsjednik SDP-a i najavio da će predsjednik SDP-a Nermin Nikšić sutra dati izjavu nakon sastanka sa članicama koalicije.

(Srna Foto: Printscreen )

CATEGORIES
Share This