PDP neće kod Dodika, ali hoće u NSRS koja je mjesto za razgovor

PDP neće kod Dodika, ali hoće u NSRS koja je mjesto za razgovor

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da Parlament BiH ne može odlučivati o imovini Republike Srpske, već da se o tako važnim temama odluke moraju donositi u Narodnoj skupštini.

Borenović smatra da je ponašanje predstavnika bošnjačkih struktura u Parlamentu BiH oko pitanja državne imovine uvod u nove tenzije i nove sukobe.

“Izuzetno ozbiljna i velika tema, oko koje treba zauzimati snažne i odgovorne stavove, kako bi se još jednom pokazalo ono nesporno, da je imovina Republike Srpske ustavna kategorija i da ćemo sve uraditi kao PDP, kao poslanici i kao građani, da sačuvamo status imovine Republike Srpske”, poručio je Borenović.

Predsjednik PDP-a neće prihvatiti poziv Milorada Dodika na sastanak u Palati Republike.

“Predsjednička palata nije mjesto na kojem se treba odlučivati o tom pitanju. Narodna Skupština Republike Srpske je institucija u kojoj moramo donijeti jedinstven, nadstranački stav oko ključnih odluka za budućnost Republike Srpske”, smatra Borenović.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-, uputio je pismo svim poslaničkom klubovima, u cilju donošenja rezolucije kojom bi se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasio “personom non grata”.

“Apelujemo na sve poslaničke grupe, kako bismo donijeli jedinstven i zajednički stav o tome da se predstavnici Republike Srpske ne sastaju sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, zbog njegovih izjava i odlikovanja pripadnika HVO-a koji su počinili strašne zločine nad srpskom narodom”, rekao je Crnadak.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This