“Milorad Dodik ide stopama Slobodana Miloševića”

“Milorad Dodik ide stopama Slobodana Miloševića”

Tanja Topić ističe da situacija koja se trenutno dešava u Banjaluci istovjetna proteklih deset godina.

“Mislim da je atmosfera vrlo napeta zadnjih dana. Ona je puna negativnog naboja. Zato su optužili novinare i medije, ne sve naravno nego one “nepodobne” da su oni ti koji kontaminiraju i truju i da vlast želi očistiti prostor time što će vrhovni postulat istinu staviti na pijedestal, a onda se postavlja pitanje ko je taj autoritet šta je ta istina”, kazala je Topić.

N1

Za Mavraka ovakva zakonska rješenja nisu iznenađenje jer se, kako objašnjava, uklapaju u tamošnji politički narativ.

“Miloradu Dodiku je ultimativni cilj opstati na vlasti pod svaku cijenu i to smo viđali u prošlosti. On u ovom trenutku, koliko ja mogu prosuditi ide stopama Slobodana Miloševića”, objasnio je Mavrak.

Da li ju je strah zbog svih dešavanja, Topić je odgovorila:

“Ne bih rekla da strahujem, ali mi je u svakom slučaju neugodno”, istakla je Topić i navela da jedna novinarka BN-a u Banjaluci je prepričala kako poslije sedam navečer se ne osjeća ugodno i ne hoda sa porodicom zbog sigurnosti.

Iako se zakon razmatra na nivou RS, Mavrak kaže da se ovo može odnositi na cijelu zemlju.

“Ko nam grantira da se to zlo neće preliti preko granica entiteta i neće postati običaj obračuna na cijelom teritoriju BiH”, objasno je Mavrak.

Topić je uputila kritiku Delegaciji Evropske unije u BiH, za koju navodi da je zakasnila sa reakcijom prema najavama zakonskih rješenja u RS.

“Za koje vrijednosti se zalaže Evropska unija u BiH?”, kazala je Topić.

Na kraju, Topić kaže da nikada neće dijeliti isti vrijednosni sud kao režim u Republici Srpskoj.

(N1)

CATEGORIES
Share This