SNSD-ov kandidat u Bijeljini Mikajlo Lazić nije informisan da stočnom pijacom u Bijeljini upravlja njegov SNSD pa obećava promjene?!

SNSD-ov kandidat u Bijeljini Mikajlo Lazić nije informisan da stočnom pijacom u Bijeljini upravlja njegov SNSD pa obećava promjene?!

Bilo bi dobro da se Lazić prvo malo raspita kako funkcioniše agrarna politika i ko to guši poljoprivrednike u Semberiji.., i kako SNSD gazduje pijacama u Bijeljini…

Ulaz na kvantašku i stočnu pijacu u Bijeljini treba i biće besplatan!

Ovo je jedna od mjera kandidata SNSD za gradonačelnika Bijeljine Mikajla Lazića, koju on planira da uvede u mandatu ukoliko za to dobije podršku.

I ne bi tu ništa bilo čudno da pomenute pijace nisu na republičkom nivou, koju drži upravo SNSD-ova vlast.

I da im je stalo do Semberije mogli su to već uraditi jer pijacama upravljaju kadrovi SNSD-a.

Takođe, Lazić smatra da Semberija, kao poljoprivredni kraj, treba da prednjači u izdvajanjima za poljoprivredu, ali i da bude lider u inovacijama koje se odnose na podršku i razvoj poljoprivredne proizvodnje.

To se, kaže on, posebno odnosi na podršku malim poljoprivrednim proizvođačima, kojih je najviše u  Semberiji i kojima subvencije i podrška najviše i znače za opstanak njihovih gazdinstava.

Lazić kao da nije upućen da i te mjere su u nadležbosti Vlade i da prema poljoprivrednicima upravo resorno ministarstvo ne dozvoljava veće otkupne cijene poljoprivrednih proizvoda, prije svega pšenice i da iz budžeta kasne isplate za subvencije i potsticaje.

On planira, kako navodi, da unaprijediti poljoprivredni sektor i to povećanjem izdvajanja za agrar iz budžeta za 100 odsto, te da će agrarna davanja kreirati poljoprivrednici…Obećava potsticaj za silose i hladnjače za skladištenje žitarica i povrća…

Očito Lazić nije upućen da je resor poljoprivrede upravo u rukama njegovih partijskih kolega s državnog, preko republičkog nivoa, pa do upravljanja pijacama u Bijeljini, koje poljoprivrednici optužuju da su „uništili“, odnosno ugrozili poljoprivrednu proizvodnju pogrešnim politikama i izlazeći u susret raznim uvoznim lobističkim grupama.

Bilo bi dobro da se prvo malo raspita kako funkcioniše agrarna politika i ko to guši poljoprivrednike u Semberiji i prvo najavi čišćenje u svojim partijskim redovima. Sigurno bi bilo korisnije za sve!

(BN) Foto: Fejsbuk

CATEGORIES
Share This