Provjerite gdje i kako možete glasati

Provjerite gdje i kako možete glasati

Na sajtu Centralne izborne komisije BiH možete provjeriti da li ste registrovani za glasanje na lokalnim izborima i na kojem glasačkom mjestu možete glasati

Unošenjem podataka (ime, prezime i matični broj) na sajtu CIK-a možete saznati gdje glasate.

Centralna izborna komisija BiH i Populacioni fond UN zajednički su kreirali i Vajber četbot za predstojeće lokalne izbore s ciljem promocije učešća mladih u političkim procesima.

Ovaj inovativni alat, prethodno korišten na lokalnim izborima 2020. i opštim 2022. godine, pokazao se efikasnim izvorom informacija za birače, omogućavajući im brz i jednostavan pristup ključnim informacijama o izbornom procesu, naveli su ranije iz CIK-a.

Cilj Vajber četbota je da mladim biračima, posebno onima koji prvi put glasaju u BiH, pruži potrebne informacije i uputstva u vezi sa predstojećim izborima.

Osim toga, četbot pruža informacije kako građani mogu da provjere da li su upisani u birački spisak, a sadrži i detaljne upute o procesu i proceduri ispravnog glasanja, kao i informacije o svim kandidatima u svim opštinama u BiH.

Četbot pruža detaljne upute o procesu i proceduri ispravnog glasanja, kao i informacije o svim kandidatima.

Ovaj alat dostupan je unosom ključne riječi „Izbori“ u pretragu na Vajberu.

Ukoliko je neko ranije koristio četbot, preporučuje se da obrišu prethodni čet prije ponovnog ulaska putem pretrage kako bi bio obezbijeđen pristup najnovijim informacijama.

ISTOK

CATEGORIES
Share This