Jelena Trivić, kandidat za gradonačelnika Banjaluke: RAT PROTIV TAJKUNA je srž našeg programa

Jelena Trivić, kandidat za gradonačelnika Banjaluke: RAT PROTIV TAJKUNA je srž našeg programa

Srž našeg programa jeste rat protiv tajkuna. To znači da će se u gradu Banjaluci štititi interesi naroda, a ne tajkuna kako je to danas slučaj

Кada sam govorila o simbiozi, ona ne uključuje samo simbiozu između SNSD (Dodika) i dijela PDP (Stanivukovića), nego i simbiozu pomenutih stranaka sa tajkunima. Među njima prvenstveno mislim na Кaju.

Tajkuni mijenjaju regulacione planove i postavljaju načelnike odjeljenja. Interes da se izgradi teniska rupa imali su tajkuni uz sasluženje njihovih političkih marioneta. I to je prva stvar sa kojom ću se obračunati, kako bi se obezbijedila sredstva za ono što su stvarne potrebe građana Banjaluke.

Podsjetiću vas da je Stanivuković u Gradsku upravu i Vodovod zaposlio 430 ljudi na čije se plate godišnje izdvaja oko 13 miliona КM, što za 4 godine njegovog mandata iznosi više od 50 miliona КM. Na koncerte je potrošio preko 5 miliona КM, a na betoniranje već postojećih parkova i izgradnju nefunkcionalnih kružnih raskrsnica potrošio oko 15 miliona. Кada na sve to dodamo novac koji je bačen u tenisku rupu i novac koji su tajkuni isisali iz gradskog budžeta putem tendera, eto gdje je novac za ono što trebaju biti prioriteti u gradu, kao što su vrtići i vodosnabdijevanje.

Da bi se zaustavila betonizacija Grada, usvojićemo Urbanistički plan.Usvojićemo neradnu nedjelju u svim djelatnostima u kojima je to moguće i naglašavamo da ni Gradonačelnik ni skupštinska većina to nisu htjeli da urade. Zajedno su glasali za interese tajkuna, a „ratovali“ na temama od interesa za građane kao što je neradna nedelja ili voda.

Obezbijedićemo besplatne đačke karte i školske knjige svim učenicima osnovnih i srednjih škola što znači da ono što je urađeno dobro nastavljamo, ali da takve mjere proširujemo.Izjednačićemo cijene vrtića za svu djecu, počev od 1.1.2025. godine. Subvencionisanje privatnih vrtića je samo privremena mjera, a pravo rješenje se nalazi u izgradnji novih javnih vrtića. Novca za to ima, ali je bio usmjeren ka tajkunima, a ne ka našoj djeci i to ćemo promijeniti iz korijena!

Identifikovaćemo borce i penzionere koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i isplatiti im novčanu pomoć u iznosu od 500 КM 31.12.2024. To nije nikakav populizam. Populizam su koncerti, nezakonite podjele placeva…Ovo će biti samo prva mjera koju ćemo sprovesti u djelo kako bi ugrožene kategorije živjele život dostojan čovjeka.

Imamo program izgradnje stanova za mlade čiju izgradnju će finansirati Grad, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 КM po m2. Ovo je mjera koje se najviše plaše Кaja, Jarići i ostali tajkuni jer onda oni neće moći prodavati svoje stanove po 4.000-4.500 po m2.

Otvorićemo nove slobodne ekonomske zone, sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta. Obećali smo i četiri puta veće izdvajanje iz budžeta Grada za sport i izgradnju 1.000 novih parking mjesta. Ovo su samo prioritetne mjere koje planiramo da uradimo. U fokusu našeg rada biće i poljoprivreda, saobraćaj i kultura u našem gradu.

A.E.

CATEGORIES
Share This