Ko reketira pravna i fizička lica, šta radi tužilaštvo

Ko reketira pravna i fizička lica, šta radi tužilaštvo

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić održala pres konferenciju povodom reketiranja u Banjaluci. Trivićeva podsjeća da je Milorad Dodik, koji se vodi kao predsjednik Republike, javno na skupu SNSD-a iznio teške optužbe na račun Nebojše Drinića, narodnog poslanika PDP-a, kako ima saznanja da Drinić reketira pravna i fizička lica u gradu Banjaluka.

„Da živimo u pravnoj državi, tužilaštva bi po ovoj izjavi od nekog ko se barem vodi kao predsjednik Republike odmah reagovala, ispitala ove tvrdnje i ustanovila šta je istina i pokrenula postupke“, izjavila je Jelena Trivić, te dodala:

„Činjenica da Drinić nije podnio krivičnu prijavu za klevetu protiv Milorada Dodika govori u prilog tome da su Dodikovi navodi tačni. To ne umanjuje činjenicu da je obaveza Milorada Dodika bila da on sam podnese prijavu Tužilaštvu protiv Nebojše Drinića odmah nakon saznanja o reketiranju, obzirom da je detaljno opisao kako se pare donose u torbama u pojedine stanove i kako ih Drinić u torbama odnosi.“

Trivićeva ističe da je ovo samo dokaz simbioze između korumpiranog Dodika, koji je od Republike Srpske napravio leglo kriminala i korupcije, i korumpirane strukture okupljene oko Stanivukovića, jer Dodik da zaista želi da se obračuna sa reketiranjem po Banjaluci, s obzirom na to da kontroliše sve pravosudne institucije i policijske organe, mogao bi da to riješi jednim pozivom. Ili se oni ovdje samo takmiče ko je manji kriminalac?!

Sa žaljenjem konstatuje da naša Tužilaštva ništa ne rade po službenoj dužnosti, pa da će se ona najaviti u nadležno tužilaštvo i usmeno ih obavijesti o ovom slučaju, te podnijeti krivičnu prijavu i protiv Drinića i protiv Dodika koji po saznanju o reketiranju nije obavijestio nadležna tužilaštva.

„Na ovom mjestu kod raspale teniske dvorane, poznatije kao teniska rupa, na kojoj se odigrao samo jedan teniski i jedan košarkaški turnir, a koja je pojela 70 miliona narodnog novca i koja i dalje jede narodni novac, jer ničemu ne služi, još jednom ukazujemo na činjenicu da su se ovdje simbiozno udružili korumpirani Dodik i korumpirani Stanivuković kako bi izreketirali javno cijelu Banjaluku i Republiku Srpsku.

To javno reketiranje koje su izvršili na očigled svih vrhunac je beščašća i Dodika i Stanivukovića koji sada pokušavaju da odglume neki sukob, a ova teniska rupa najbolji je dokaz kako su ih ujedinili interesi kada treba pljačkati narodni novac. Zato smo postavili transparent, Dodika, Stanivukovića i Drinića upravo na reket kako bi simbolizovao njihov model političkog djelovanja i zajedničkog rada“, rekla je Trivićeva.

Jelena Trivić govorila je na pres konferenciji i o fizičkom napadu na Marka Novakovića, kandidata Narodnog fronta za načelnika Rudo, koji je još u bolnici i čeka operaciju, te pokazala slike kako on sada izgleda. Dodala je da je napadač Čović Dejan, aktivista SNSD-a koji je nakon saslušanja u policiji odmah pušten.

„Ovo je vrhunac ludila u koje ide SNSD protiv svih onih koji im se odlučno suprotstavljaju a ja sam ubijeđena da će naš Marko odnijeti veliku pobjedu u Rudom uprkos teškom fizičkom napadu koji je doživio“, zaključila je Trivićeva.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This