Ivan Begić: Odakle Jeleni Trivić skupocjeni BMW i vozač i pare za transfer poslanika i odbornika!?

Ivan Begić: Odakle Jeleni Trivić skupocjeni BMW i vozač i pare za transfer poslanika i odbornika!?

Ivan Begić, nekadašnji odbornik PDP-a i kolega Jelene Trivić, kazao je za N1 kako nije optimističan kada je u pitanju njena nova stranka Narodni front. Istakao je kako ona svojim postupcima do sada nije nanijela nijedan promil političke štete Miloradu Dodiku, ali da su mnogi njeni potezi nanijeli štetu PDP-u, SDS-u i Listi Nebojše Vukanovića. U programu N1 iznio je i optužbe na račun Centralne izborne komisije. Naime na njegovom računu koji je otvorio za političku kampanju je, kako tvrdi, uplaćeno 9.000 KM iz Trezora BiH.

“Budući da sam bio kandidat za potpredsjednika RS i izgubio, tj. dobio dan prije samog brojanja 300 glasova u prednosti, a na sjednici CIK-a izgubio za 111 glasova, meni CIK nije dužan ništa. Ali otišao sam da zatvorim namjenski račun za vođenje političke kampanje. CIK mi ne odgovara na mailove kako da dostavim finansijski izvještaj. Nisam dobio nikakvu sankciju, ali sam na svom računu pronašao 9.000 KM. Sumnjam da me CIK pokušao podmiti na taj način. Ja sam taj novac podigao pa evo to može biti predmet istrage za Tužialštvo. Ja sam njih obavijestio. Nisam ja sebi uplatio pare s Trezora BiH”, rekao je Begić.

“Skupocjeni BMW i vozač”

“Kakva je to svježa energija ako urušavate opozicioni kapacitet? Vidjeli smo da kada sve opozicione stranke udruže i imaju zajedničke kandidate, ne mogu pobijediti, kako zovu, režim Milorada Dodika. Ovo dodatno cjepkanje ne vidim da će tome pridonijeti”, rekao je Begić u Danu uživo.

Kaže kako je Narodni front “splasnuo ovih dana”.

“U Banjaluci se ovih dana vodi borba za fotografisanje sa Novakom Đokovićem, ali vidim da se Jelena Trivić uslikala s drugim Novakom na Starčevici gdje nije dobila izbore za savjete mjesnih zajednica. Vidim da kupi ljude koji nisu zaista mogli niskim ni u PDP, ni SDS. Javno sam pitao otkud pare? Ja sam mora podići kredit da bih platio taksu kada sam se prijavio kao nezavisni kandidat. Jelena Trivić se dovozi u BMW-u koji košta nekoliko stotina hiljada KM, vozač joj otvara vrata. Možda joj je to neko poklonio, nije problem. Ali, ako vam je neko donirao BMW i vozača, ko je taj i zbog čega je to uradio?”, upitao je Begić.

Navodi kako je od početka problematično što ona nije bila ta koja je najavila Narodni front već Milan Miličević koji je, podsjetio je, sam sebe demantovao nakon nekoliko sati, da bi Trivić nakon dva dana na društvenim mrežama objavila isto.

“Dešavaju se transferi. Oni nisu uslovljeni nekim ideologijama već se uvijek iza toga krije interes. Odbornik u Skupštini Banjaluke Diana Ješić prešla je za radno mjesto, a Radoslav Dončić… Cijena poslanika je oko 100.000 KM ako pređe iz kluba u klub, ali neću reći da je to slučaj Dončića. Znate za aferu ‘dva papka’ itd”, rekao je Begić.

Upitao je i to kako najavljuje svježinu ako okuplja stare ljude.

Na pitanje ko bi još iz opozicionih redova mogao završiti u stranci Jelene Trivić, kazao je za sada ne vidi nijedno zvučno ime.

“Već dugo u kuloarima se priča o prelasku Ljubiše Petrovića, ali je on nakon referenduma rekao ‘Ljubiša Petrović jednako SDS’. Bilo je dosta ponuda ka SDS-ovim poslanicima, ali su redom odbijali”, naveo je.

“Bliskost” Stanivukovića i Dodika

Komentirajući optužbe pojedinih opozicionara da se Draško Stanivuković zbližio s Miloradom Dodikom, kaže kako nikada neće povjerovati u to je Stanivuković ne voli Dodika.

“Draško je nakon dvije godine mandata je pred velikim i političkim i nepolitičkim izazovima funkcije koju obavlja. Ja sam bi odbornik nešto više od godinu dan i bili smo došli u situaciju gdje izađete pred ljude i vidite njihove probleme – vodovode, kanalizacije itd, ljudi vam kažu ‘ok što se vi svađate u skupštini, galamite prekinete, sjednicu itd, ali nam je dosta toga’. Njih interesuje da se riješe problemi. I onda ste u problemu – nemate budžet, rebalans, sredstva, ništa. Iz ovog ugla, ako govorim politički, mene da se pitalo prije dva mjeseca ja bih sa rezervom i možda kritikovao zajednički projekat Vlade i Grada, a to je ATP turnir u Banjaluci. Iz ove perspektive vidim da je to dobro i vidim da je park Malden Stojanović renoviran”, rekao je Begić.

“Dodik glumi nacionalistu, on nije nacionalista”

Istakao je kako ga žalosti razjedinjenost opozicije i manjak razgovora.

“Ta razjedinjenost će dovesti da se ostvari rečenica Milorada Dodika koju je dao prilikom polaganja zakletve u NSRS kada sumu rekli ‘čestitamo na četiri nove godine’, a on rekao ‘bar još osam’. Milorad Dodik je stari politički mudrac i uradit će sve što mu donosi političku korist. Dodik je imao radikalne nacionalističke izjave u proteklom periodu, čak u nekim momentima secesionističke kada prijeti otcjepljenjem RS. Dodik glumi nacionalistu, on nije nacionalista. On zna da mu to donosi političke benefite. On ne mrzi saradnju s američkom ambasadom. On je nekoliko dana nakon što je objavio te sankcije, došao u banjalučko naselje Ada da uruči ključeve za stanove raseljenim osobama gdje je veliki iznos dala američka ambasada. S druge strane, Jeleva Trivić je ublažila stavove gdje je govorila Dražo Mihajlović itd. Pa su joj rekli ‘nemoj glumiti Dodika, glumi život’ pa s preorijentisala na to”, zaključio je Begić.

N1

CATEGORIES
Share This