Dodik je umislio i da je iznad Srbije i Aleksandra Vučića

Dodik je umislio i da je iznad Srbije i Aleksandra Vučića

– Dodik misli da je on država, da je on gospodar života i smrti, da o svemu odlučuje i da nema Republike Srpske bez njega. Što je najgore, pomislio je da je iznad i predsjednika Srbije, koji se redovno sastaje sa svjetskim liderima, u razmaku od mjesec dana ugostiće u Beogradu kancelara Njemačke i predsjednika Francuske, dok su Dodik i rukovodstvo Srpske u najgoroj mogućoj izolaciji i pod sankcijama.

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak ponovio je da Milorad Dodik nije Republika Srpska.

– Dodik očigledno nije više u formi, trebalo mu je dva dana da smisli nekakav odgovor i opet ništa nije rekao, osim uvreda na koje smo već navikli. Ali, kao neko ko iskreno voli Republiku Srpsku istrpiću njegove uvrede i još jednom ponoviti: Dodik nije Srpska i narod neće dozvoliti da se bilo čija politička sudbina  pa ni njegova, veže za budućnost Republike Srpske – kazao je Crnadak reagujući na Dodikove uvrede na njegov račun.

Bilo bi lijepo, kaže Crnadak u izjavi za SB, da je i Dodik potvrdio da nijedan pojedinac nije važniji od Republike Srpske i da će Srpska živjeti i trajati i kad on ne bude na političkoj sceni.

„Takva izjava bi imala izrazito pozitivan odjek, ali je nikada nećemo čuti, jer Dodik misli da je on država, da je on gospodar života i smrti, da o svemu odlučuje i da nema Republike Srpske bez njega. Što je najgore, pomislio je da je iznad i predsjednika Srbije, koji se redovno sastaje sa svjetskim liderima, u razmaku od mjesec dana ugostiće u Beogradu kancelara Njemačke i predsjednika Francuske, dok su Dodik i rukovodstvo Srpske u najgoroj mogućoj izolaciji i pod sankcijama.

Prava je istina da su Dodik i SNSD postali teret i svom narodu i Republici Srpskoj i Srbiji i da će se Republika Srpska oporaviti i vratiti u svjetske tokove tek kad oni odu sa vlasti“, kazao je Crnadak.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This