Bosić: Ja sam se povukao i nakon boljeg rezultata od ovog (VIDEO)

Bosić: Ja sam se povukao i nakon boljeg rezultata od ovog (VIDEO)

Komentarišući posljednje lokalne izbore i rezultate SDS, poslanik SDS u Parlamentarnoj skupštini BiH Mladen Bosić je rekao da je rezultat te stranke loš, da SDS zadržava silazni trend i da se on povukao nakon lokalnih izbora 2016. sa čela stranke, nakon što je imao daleko bolji rezultat od ovoga.

Bosić je rekao i da ja Milorad Dodik na ovim izborima dobio “najveću moguću podršku iz Srbije i da je to bilo i ranije, ali nikada ovako otvoreno”.

Na pitanje kako ocjenjuje izborni rezultat SDS, on je rekao  “da su zadržane neke važne opštine, ali da objektivno SDS ne može biti zadovoljan rezultatima, jer je zadržao silazni trend, a nisam čuo da se rukovodstvo stranke izjasnilo oko tih rezultata.“

Navodeći razloge za takav rezultat i nepovoljne okolnosti koje su pratile SDS uoči izbora, Bosić je rekao da “uvijek postoje neki objektivni i subjektivno razlozi i stranka treba da ih realno izanalizira, jer je SDS jedna istinski demokratska stranka. Ja vjerujem da će ovo rukovodstvo preuzeti odgovornost i da razmišljaju o podnošenju ostavke.”

“Ja sam podnio ostavku sa mnogo boljim rezultatom na lokalnim izborima 2016. od ovog”, rekao je Bosić.

On smatra da na organima stranke treba otvoriti unutarstranačku raspravu o izbornim rezultatima, utoliko što je i sam predsjednik SDS Milan Miličević ranije iskazivao takav stav, kao i da vjeruje da on to neće izbjegavati.

“Jer je on i u sličnim prethodnim situacijama zahtijevao odgovornost i ostavke. Što ne znači da Miličević neće biti i dalje predsjednik SDS, ali sam siguran da se mora otvoriti unutarstranačka rasprava i preuzeti odgovornost za rezultat”, smatra Bosić.

“SDS-u je potreban jedan dobar reset, definisanje puta kako dalje i jasne politike koju vodi”, rekao je Bosić.

Izvor: BHT

CATEGORIES
Share This