Borenović o saopštenju Džozepa Borelja „Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je ostala neutralna“

Borenović o saopštenju Džozepa Borelja „Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je ostala neutralna“

Saopštenje Džozepa Borelja, visokog predstavnika za vanjsku politiku i sigurnost EU, da su se sve zemlje Zapadnog Balkana osim Srbije, a gdje decidno navodi i BiH, pridružile restriktivnim mjerama EU protiv Bjelorusije zbog sukoba u Ukrajini, još jedna je potvrda lažnih politika i neiskrenih stavova ovdašnjih vlastoržaca.

Poručio je ovo predsjednik PDP Branislav Borenović koji kaže da je nakon Rusije došla na red i Bjelorusija.

– I dok mašu zastavama Rusije i Donjecke Republike, zamazuju oči narodu tobožnjim prijateljstvom prema Rusima i Bjelorusima, predstavnici režima iz Republike Srpske u institucijama BiH kukavički i prećutno podržavaju sve restriktivne mjere EU – navodi Borenović.

– Svjesni sentimenta srpskog naroda prema Rusiji, dodaje Borenović, vlast Srpske uporno iznosi neistine, dok EU, zbog te prećutne podrške, “zatvara oči na sve antievropske i anticivilizacijske postupke koje provode u Republici Srpskoj”. Кao i uvijek, pričaju jedno, drugo rade, bez hrabrosti da kažu da BiH prati spoljnu politiku EU, kao zemlja koja je zbog trenutnih izazova u Evropi, a ne nekog napretka, dobila kandidatski status – kaže Borenović.

Ističe da iz svega ovoga nije ni iznenađenje što režim podmuklo podmeće Srbiji.

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je uspjela, uprkos snažnim pritiscima, da još uvijek ostane neutralna, a sve češće vidimo da preko svojih „glasnogovornika“, samozvanih analitičara i eksperata, ovdašnji režim pokušava da ugrozi poziciju Srbije. Mogu samo spomenuti nedavno organizovanu tribinu u sred Beograda pod nazivom „Republika Srpska se brani i u Beogradu“, na kojoj su direktno upućene otrovne strelice prema rukovodstvu Srbije – tvrdi Borenović. On kaže da je Republika Srpska u Beogradu odbranjena mnogo puta, samo u prethodnih nekoliko godina kroz višemilionske novčane donacije, kao i donacije medicinske opreme za vrijeme pandemije korone. Republika Srpska danas treba da se brani u Banjaluci i to, nažalost, od sopstvene vlasti – poručio je Borenović.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This