U skupštini kao po loju, ekspresno usvojene sve tačke

U skupštini kao po loju, ekspresno usvojene sve tačke

U Bijeljini počela gradska skupština na kojoj su prihvaćene sve tačke dnevnog reda koje je ranije predložio gradonačelnik Ljubiša Petrović. Kako javlja reporter BN TV, na sjednici nije prisutan gradonačelnik Petrović. Odbornici skupštinske većine rade kao „po loju“, ekspresno usvojene sve tačke i prihvataju ranije primjedbe gradonačelnika Bijeljine.

U Bijeljini počela gradska skupština na kojoj su prihvaćene sve tačke dnevnog reda koje je ranije predložio gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Ovo je prva sjednica nakon što je održan referendum na kome je gradonačelnik Petrović potvrdio svoj mandat i to ubjedljivom podrškom građana Semberije koji su glasali protiv njegovog opoziva što je tražila skupštinska većina predvođena SNSD-om.

Kako javlja reporter BN TV, na sjednici nije prisutan gradonačelnik Petrović.

On je ranije najavio da gradska skupština nema legitimitet i da odbornici većine treba da podnesu ostavke, jer su građani pokazali da im ne vjeruju.

Petrović je najavio podnošenje inicijative Vladi Republike Srpske da predlože NSRS raspušranje lokalnog parlamenta jer su izgubili legitimitet na nedavno održanom referendumu.

U Bijeljini skupštinsku većinu čine stranke okupljene oko SNSD-a, a gradonačelnik je iz SDS-a. U prethodnom periodu SNSD sa partnerima je blokirao rad gradonačelnika, ali su u nedelju doživvjeli debakl kada je propao opoziv o smjeni Petrovića.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This