Milica Radovanović: Ovaj grad treba živjeti i poslije vas!

Milica Radovanović: Ovaj grad treba živjeti i poslije vas!

Predsjednica Gradskog odbora Trebinje i članica Predsjedništva SDS je na današnjoj pres konferenciji povodom novog kreditnog zaduženja Trebinja od 10 miliona KM poručila lokalnim vlastima: „Ovaj grad treba živjeti i poslije vas!“

„Do sada je grad bio zadužen po osnovu pet kredita 13 miliona KM, a realizacija utrošenih sredstava je takva da nije vidljivo u šta su ta sredstva utrošena“, rekla je Radovanović.

Tako je 2012. samo za vodovod podignut kredit u visini 12 miliona KM a problemi su ostali neriješeni, smatra Radovanović.

Ona je napomenula da je prvobitna namjera vlasti bila da sa grad zaduži za 5 miliona KM, ali je uoči sjednice skupštine zaduženje podignuto na 10 miliona KM, što samo po sebi govori o odgovornosti čelnih ljudi grada.

Radovanović je osudila neprimjerenu retoriku i bahato ponašanje gradonačelnika Mirka Ćurića prema opozicionim odbornicima na samoj skupštini i pozvala ga na otvoreni i fer duel na bilo kojem mediju, pa da pokaže šta zaista zna i kakvi su mu argumenti, zaključila je Radovanović.

Zamjenik predsjednika Gradskog odbora SDS Trebinje Vojislav Marić je ukazao na drastično povećanje poreza na imovinu sa milion i 200 hiljada KM na 2 miliona i 100 hiljada KM, što je enormno opterećenje za životni standard građana Trebinja.

Marić je upitao da li povećanje budžeta za plate znači povećanje plata zaposlenih ili nova stranačka zapošljavanja u izbornoj godini.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This