Sokolac: Snijeg donio nevolje stanovništvu

Sokolac: Snijeg donio nevolje stanovništvu

Bjelica je istakao da u udaljenim višim predjelima snijeg dostiže i više od 70 centimetara, te dodao da su vozila za čišćenje i juče u popodnevnim časovima bila angažovana na prioritetnim pravcima.

On je naveo da je od jutros angažovana dodatna mehanizacija prema području koje se snabdijeva strujom sa dalekovoda Kaljina kako bi očistili puteve neophodne za otklanjanje kvarova na elektro-mreži, prema dogovoru sa predstavnicima Terenske jedinice Sokolac, „Elektrodistribucije“ Pale.

„Mehanizacija za čišćenje snijega krenula je u svim pravcima ove lokalne zajednice i nadam se da će u toku dana biti omogućen pristup radnicima elektrodistributivne jedinice, a posebno na teško pristupačnom terenu, kako bi mogli da otklone kvarove“, rekao je Bjelica.

On je dodao da se u gradskom naselju Sokolac radi na čišćenju saobraćajnica prema ranije utvrđenim prioritetima, te izrazio nadu da će do večernjih časova dio lokalnih puteva biti očišćen od snijega.

Bjelica je dodao da je visina snijega u gradskom naselju Sokolac oko 40 centimetara i da je snabdijevanje potrošača vodom uredno.

(Srna)

CATEGORIES
Share This