Sofrenići dokaz kako politika gura porodični biznis

Sofrenići dokaz kako politika gura porodični biznis

I u Bijeljini je popularna politika kao porodični biznis.

Prema objavi na fejsbuk nalogu Ću ćeš. će. ćemo, ćete, će jedna od tih porodica je Sofrenić, koji su, kako stoji u objavi, ostavili dubok trag u istoriji Bijeljine.

„Nažalost, ali stvarno na našu žalost, taj trag će da smrdi decenijama u budućnosti. I mi nosimo krivicu toga, godinama mnogi od nas smo njih održavali u životu i pružali Sofrenićima da se enormno bogate. Ali isključivo bogate na teret budžeta grada Bijeljine i sportskih organizacija, Možete li da zamislite da kojom god ulicom u gradu prođete, mislimo na ove glavne ulice gdje se gradi, postoji bar jedna nekretnina Sofrenića! Ali stvarno!, piše na pomenutom fejsbuk nalogu.

U pitanjima koja su navedena stoji i ovo:

– Da li ste ikada čuli istinu da pomoć borcima, socijalnim slučajevima i ko zna kome sve je moglo biti isplaćeno samo ako daš dio ili učiniš uslugu Sofrenićima?

– Da li ste ikada čuli da se nekada plaćanje iz budžeta moglo vršiti samo kada prvo vlasnik firme dođe kod Mije u kancelariju?

– Da li ste ikada čuli da je u Bijeljini postojalo preko 20 fiktivnih sportskih klubova koje je Mijo koristio za izvlačenje novca iz budžeta?

– Da li ste ikada čuli da je prvu kupovinu odbornika u BiH odradio upravo Mijo?!

– Da li ste čuli da je delegiranje fudbalskih sudija išlo isključivo preko Mije,i da su sudije morale da daju dio zarade Miji?!

– Da li ste ikada čuli da je ….. preko Mije?!

– Da li ste ikada čuli da je grad Bijeljina izgradio prvi teniski teren u BiH sa veštačkom podlogom u Mijinom dvorištu?!

– Da li ste čuli za apartmane na Zlatiboru, apartmane na moru, stanove u Beogradu u vlasništvu Sofrenića?!

– Da li ste ikada čuli za fudbalere Jedinstva iz Broca i Radnika koji su na platnom spisku opštinskih preduzeća a nikada nisu išli na posao a platu redovno primali?!

– Da li ste ikada čuli da je Mijo na funkcijama od 1986 godine?!

– Da li ste ikada čuli da je Mijo zaposlio ženu, ženine bratiće i još neke rodbine u opštinske firme?!

– Da li ste ikada čuli da je kupio sinu odborničke mandate?!

– Da li ste ikada čuli da je policija privela Miju i sina jer su kupovali glasove u Tombaku, novcem i opštinskim paketima hrane?!

– Da li ste ikada čuli da je sinovu ženu imenovao za svog zamenika za finansije u Centru za socijalni rad?!

– Da li ste ikada čuli da je imenovao sina za pomoćnika direktora u Komunalcu?! I još nekoliko funkcija po sportskim klubovima!

– Da li ste čuli da Mijin sin odbornik glasa i odlučuje o radu svoga oca direktora Mije?!

– Da li ste čuli da je jedino Ljubiša Petrović podnio krivičnu prijavu protiv Mije Sofrenića?!

– Da li ste čuli da se Sofrenići grčevito bore da smijene Ljubišu Petrovića?!

Sofrenovići, otac i sin, pripadaju koaliciji oko SNSD-a koji se bore da na referendumu smijene gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića, koji njima,ali i ostalim tajkunima iz grada ne dozvoljava da zloupotrebljavaju narodna sredstva, kada je u pitanju gradska kasa.

Zbog transparentnog i zakonitog rada Petrović se našao na udaru lokalnih moćnika, koji traže podršku Semberaca za njegov opoziv.

Referendum na kome će se Semberci izjasniti da li su za ili protiv smjene Ljubiše Petrovića održaće se 19. marta.

(BN) Foto: Fejsbuk

CATEGORIES
Share This