Ruskinja napustila Vlasenicu zbog prijetnji načelnika

Ruskinja napustila Vlasenicu zbog prijetnji načelnika

Natalija Stanisavljević, državljanka je Rusije i dugogodišnja direktorica preduzeća „MS Milošević“ iz Vlasenice, zbog prijetnji načelnika opštine iz Vlasenice primorana je da ide iz tog grada.

Problemi su nastali zbog toga što je firma na čijem je čelu ona posluje sa „Ekoplastom“, čiji je jedan od vlasnika Kraljević.

Natalija u izjavi BN tvrdi da je Kraljević pozvao u kabinet i od nje tražio da ode kod notara i potpiše svoju ostavku. Ona objašnjava da Kraljević  nije jedan od vlasnika firme u kojoj je ona direktor zato nema zakonsko pravo da je smijeni.

Kada je odbila poslušnost tvrdi da joj je Kraljević počeo prijetiti.

„Ako to ne uradim da ću imati problema. Da imam porodicu i trebam misliti na njih“, kaže Natalija Stanisavljević,

Ona dalje navodi da joj je rekao i da jednim njegovim pozivom čeka 16 žandarmera i da on nas može pohapsiti i držati dok mi dokažemo da nismo krivi.

Natalija Stanisavljević kaže da ne zna zbog čega Kraljević želi da ona ode sa mjesta direktora. Tvrdi i da od suda nije dobila pismeno razrješenje te da zato nije htjela podnijeti ostavku.

Ipak, napustila je Vlasenicu jer se boji za svoju bezbjednost.

„Htjela sam da radim pošteno i pokušavala sam da kupim kuću zbog posla da pokažem da hoću da radim i živim u Vlasenici. Međutim, poslije ovoga svega ja u Vlasenicu više neću da kročim dok je Miroslav Kraljević tamo“, kaže  Natalija Stanisavljević, direktorica preduzeća MS Milošević iz Vlasenice.

Zahtjev da napusti svoje mjesto u Eko plastu dobio je i Aslanbek Rastakhanov, koji je uz Kraljevića vlasnik ove firme.

Ranije je bilo pregovora da Rastahanov napusti svoju poziciju, ali to nikad, kaže on, nije završeno dogovorom.

Preteća poruka da se mora odreći svoje pozicije kaže stigla je preko Natalije.

„Meni lično Miroslav nije prijetio. Samo mi je poručio  preko drugog čovjeka da ako ne ode kod notara i prepiše 50 odsto biće problema i sa policijom“, kaže Rostakhanov, vlasnik Eko plast a Vlasenica.

Zbog straha, objašnjavaju, pobjegli su iz Vlasenice. Ipak. na putu prema Zvorniku zaustavila ih policija.

Priveli su ih kažu po prijavi da je Natalija ukrala pečat firme.  Kako je Natalija Stanisavljević zakonski zastupnik preduzeća MS Milošević iz Vlasenice, njena adokatica Ozrenka Jakšić kaže da policija nije imala osnova da je privede.

„Niko protivpravno nema pravo da joj oduzme ni dokumentaciju ni ključeve. Ukoliko je postojao problem bilo koje vrste vezan za status direktora, odnosno zakonskog zastupnika tog preduzeća ne postoji razlog za postupanje policije u redovnom postupku nego se radi o procedurama koje predviđa Privredni sud u Istočnom Sarajevu ili eventualno osnovni sud u Vlasenici. Tako da je sama prijava po sebi bila neosnovana i nezakonita i nije mogla biti osnov za njihovo privođenje u policijsku stanicu“, objašnjava Jakšić.

Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica, u kratkom telefonskom razgovoru novinarki je poručio da se „manimo ćorava posla“. Nešto kasnije su ipak odlučili odgovoriti u pisanoj formi, navodeći da navodi pomenutog lica su u potpunosti neistiniti i neosnovani.

„Miroslav Kraljević nikada nikome nije upućivao prijetnje i svakako da ne bi sebi dozvolio da prijeti ženama, te su ovakvi navodi zaista sramni“.

Natalija Stanisavljević je sve  prijavila  policiji, a obavjestila je i rusku ambasadu. Na nadležnim organima je kaže da se bave ovim slučajem.

Iz policije u saopštenju navode. da je Policijskoj stanici Vlasenica prijavljeno da su lica A. R, N. S I V. N.  koristili privatni objekat bez saglasnosti vlasnika i tom prilikom su iz njega otuđili predmete.

O tome da li postupaju po prijavi Natalije Stanisavljević zbog prijetnji nema odgovora.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This