Panoramski autobus u Banjaluci plaćaju Teniski savez i privatna firma

Panoramski autobus u Banjaluci plaćaju Teniski savez i privatna firma

Vožnje panoramskim busom u Banjaluci do kraja mjeseca će biti besplatne, a Grad Banjaluka neće morati plaćati korištenje autobusa kojim se ta djelatnost obavlja u aprilu, kaže gradonačelnik Draško Stanivuković.

Dodao je da će dio troškova ove usluge snositi Teniski savez RS, a da je dio donacija preduzeća “Lukajić“.

Stanivuković je početkom ovog mjeseca na društvenim mrežama objavio da Banjaluka dobija novu atrakciju – autobus panoramske ture, ali nije pojasnio na koji način je to urađeno.

“Dio troškova snosi preduzeće ‘Lukajić’ koje se bavi prevozom putnika. Ta firma je naš prijatelj i partner jer su preuzeli na sebe dio ugovora kada smo izgubili ugovor za prevoz lica sa invaliditetom i vozili su od sebe. I ovaj put su dio atrakcije i preuzeli su dio ugovora, a dio troškova je dogovoren preko Teniskog saveza RS”, kazao je Stanivuković.

Takva situacija će biti na snazi do kraja mjeseca. Nakon toga Stanivuković kaže da Grad planira raspisati javnu nabavku kako bi Banjaluka imala ovu vrstu prevoza i na ljeto.

“Vidimo da je veliko interesovanje za ovu uslugu”, kazao je Stanivuković i dodao da će naknadno biti regulisana i cijena karata za vožnju panoramskim autobusom.

Foto: Capital

CAPITAL: V. P.

CATEGORIES
Share This