Otežan saobraćaj na Han Pijesku, snijeg visine 50 cm

Otežan saobraćaj na Han Pijesku, snijeg visine 50 cm

Na području Han Pijeska visina snijega je oko 50 centimetara, na lokalnim putevima saobraćaj se odvija otežano zbog jakog vjetra koji pravi snježne smetove, pa je sva raspoloživa mehanizacija Zimske službe upućena prema selima.

Šef opštinske Službe za praćenje čišćenja lokalnih puteva od snijega Zora Gašević rekla je Srni da je u pojedinim šumovitim predjelima snijeg visok i preko 50 centimetara.

– Mehanizacija za čišćenje puteva upućena je prema selima Malo Polje, Potkozolovača, Pjenovac, Ravanjsko, Kusače, Karaula, Čađavica i Mironja, a sutra ujutro će, na zahtjev mještana, biti upućena za Džimrije, kako bi moglo proći vozilo za otkup mlijeka iz seoskih domaćinstava sa ovog područja – navela je Gaševićeva.

Gradsko naselje i Japagu, kako kaže, čisti i održava vozilo Javnog komunalnog preduzeća “Kraljeva Gora” i taj dio posla se obavlja redovno.

Ona je rekla da je tokom dana dolazilo i do prekida u snabdijevanju električnom enegijom Han Pijeska i nekoliko okolnih sela.

– Snijeg pada od ranih jutarnjih časova sa kraćim prekidima, ali svi u ovoj lokalnoj zajednici rade svoj dio posla da bi savladali današnju vremensku nepogodu i uspjećemo u tome – poručila je Gaševićeva.

Han Pijesak se nalazi na nadmorskoj visini od 1.100 metara i poznat je po niskim temperaturama i velikoj količini snijega tokom jakih zima.

(Srna  Foto:Srna)

CATEGORIES
Share This