Nije istina da je Petrović pokušao da oduzme pečat

Nije istina da je Petrović pokušao da oduzme pečat

Netačne su tvrdnje da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pokušao da oduzme pečat Skupštini grada, a koje je u javnost iznio predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević, poručio je Miodrag Bešlić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

“U sredstvima informisanja je objavljena vijest da gradonačelnik opstruiše upotrebu pečata Skupštine grada, odnosno da je pokušao da
oduzme pečat Skupštine grada što je apsolutno netačna tvrdnja. Mi smo u pisanom saopštenju jasno istakli da prema Zakonu o pečatima rukovodilac organa ovlašćuje rješenjem lice za upotrebu i čuvanje pečata“, izjavio je za BN Miodrag Bešlić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

Kako kaže u konkretnom slučaju to nije predsjednik Skupštine grada Đurđević, koji pogrešno tumači i interpretira odredbe Zakona o pečatima onako kako to njemu odgovara.

„Odredbama o lokalnoj samoupravi jasno i nedvosmisleno je predstavljeno da predsjednik Skupštine zastupa i predstavlja Skupštinu, dakle on je prvi među jednakima među 31 odbornika. On kao predsjednik Skupštine nema pravo da donosi bilo kakvo rješenje o upotrebi ili korišćenju pečata“, dodaje Bešlić.

„U pisanom saopštenju postavili smo nekoliko pitanja Đurđeviću da nam se izjasni ko je u prethodne dvije godine koliko on obavlja dužnost predsjednika Skupštine koristio i upotrebljavao pečate? Da li on kao predsjednik Skupštine ima to ovlašćenje?

Da li je izdao bilo kakvo rješenje kojim ovlašćuje bilo koje drugo lice? Kao i ko je u prethodnih 7 dana koristio i upotrebljavao pečat, konkretno od 17.02. do 01.03. Odgovor do danas nismo dobili, ali je jasno da to nije predsjednik Skupštine Đurđević“, naglasio je Bešlić.

(BN)

CATEGORIES
Share This