Nakon decenije priča, grad dobija sportsku dvoranu

Nakon decenije priča, grad dobija sportsku dvoranu

„Petrović Ljubiša nije zgodna figura da bude tu dok ova javna nabavka traje, pa je to i jedan od razloga zašto se nekome žuri! Ono što vam obećavam pratićete javnu nabavku od početka do kraja, po fazama i koracima, tako da svi mogu imati uvid u dinamiku, vrijednost radova, uopšte cjelokupni proces“, naglasio je prvi čovjek grada Bijeljina.

„Svečano vas obavještavam da je projekat za izgradnju sportske dvorane završen! Javna prezentacija biće organizovana sljedeće sedmice, a vrijeme i mjesto prezentacije ćete uskoro saznati“, saopštio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

„U prilogu vam se nalazi kako će naša nova sportska dvorana izgledati, lokacija-Mileševska ulica, MZ Galac, u neposrednoj blizini stadiona. Dvorana će biti na tri etaže, ukupna površina objekta 4217 kvadratnih metara, u prizemlju će se nalaziti ulaz, biletarnica, podtribinski prostor, svlačionice, teretana, pomoćne prostorije, na prvom spratu su predviđene tribine, kafe bar i toaleti, a na drugom sala za konferencije, TV snimanja i kancelarije. Više o svemu na prezentaciji“, dodao je on.

Priča o sportskoj dvorani u našem gradu stara je, kaže Petrović, više od decenije, sačekala je mene i naravno glavni krivac zato što još uvijek nemamo sportsku dvoranu sam ja, no ne žalim se, navikao sam.

„Ovih dana je popularno potpisivanje koalicionih sporazuma, pa da se podsjetimo, ne tako davne izborne 2020. godine potpisan je interesantan koalicioni sporazum između Milorada Dodika i pokojnog gradonačelnika Miće Mićića. U tom koalicionom sporazumu je i izgradnja sportske dvorane, ali vrlo bitan podatak je taj da Milorad Dodik je obećao bez obzira ko bude pobjednik izbora 2020. godine,  sa republičkog nivoa biće usmjerena sredstva za izgradnju sportske dvorane u Bijeljini“, istakao je Petrović.

Kako kaže, svima je jasno to se nije desilo, pa možda nije loša adresa Milorada Dodika za pitanje gdje je dvorana?

„I nemojte pokušavati da se opravdate nepostojanjem saradnje između republičkog i lokalnog nivoa, jer ako ste preko Agrarnog fonda finansirali asfaltiranje u periodu izbora i time prekršili Zakon o lokalnoj samoupravi što ne bi opet to uradili i finansirali izgradnju sportske dvorane preko nekog tijela, izmislićete već, eto neka Skupština grada bude dio tog velikog projekta, dajte novac i napravite dvoranu, daću vam prostor i na svom ’’čuvenom’’ profilu i napisati – bravo za Skupštinu“, naveo je on.

Prema riječima Petrovića, u trenutku njegovog stupanja na dužnost gradonačelnika mi kao Grad nismo imali ni projekat/projektno-tehničku dokumentaciju za sportsku dvoranu.

„Projekte izrađuje Direkcija za izgradnju i razvoj grada, nalog za izradu Glavnog projekta sportske dvorane upućen je Direkciji aprila 2022. godine. Radi se o složenom projektu/kompleksnom poslu, gdje je prije same izrade projekta neophodno sprovesti ažuriranje geodetskih podloga, izrada gepmehaničkih elaborata, utvrđivanje konačnog projektnog zadatka pa tek onda samo projektovanje. U izradi projekta učestvuju inženjeri arhitekture, građevine,  hidrotehnike, elektrotehnike, mašinstva… Dakle, jedan kompleksan proces i ne završava se preko noći. Naši ljudi iz Direkcije su predano radili i tokom prošle godine iznjedrili veliki broj drugih projekata od kojih je jedan od zahtjevnijih bio i rekonstrukcija Račanske ulice“, istakao je i dodao:

„Sljedeći korak je raspisivanje javne nabavke za izvođača radova i to ćemo učiniti ove godine. E, sada ovo može biti za sladokusce tendera vrlo interesantna priča, to vam je ono, meni jedna trećina, vama druga, a treća ide za sportsku dvoranu, lijep način za bogaćenje“, kazao je.

„Petrović Ljubiša nije zgodna figura da bude tu dok ova javna nabavka traje, pa je to i jedan od razloga zašto se nekome žuri! Ono što vam obećavam pratićete javnu nabavku od početka do kraja, po fazama i koracima, tako da svi mogu imati uvid u dinamiku, vrijednost radova, uopšte cjelokupni proces“, naglasio je prvi čovjek grada Bijeljina.

(BN)  Foto:Facebook

CATEGORIES
Share This