Modriča: Održan Međunarodni turnir veterana u fudbalu, povodom obilježavanja 75 godina postojanja FK „Posavina“ (Foto)

Modriča: Održan Međunarodni turnir veterana u fudbalu, povodom obilježavanja 75 godina postojanja FK „Posavina“ (Foto)

– U susret Vidovdanu, Danu opštine Modriča danas је u Miloševcu održan Međunarodni turnir veterana u fudbalu, povodom obilježavanja 75 godina postojanja FK „Posavina“ iz Miloševca. Na poziv organizatora turniru se odazvalo šest ekipa: Trpinja iz Hrvatske, Ruma iz Srbije, te veterani iz Kruškovog Polja, Crkvine, Gornje Slatine i domaćini iz Miloševca.

 

 

Nekadašnji fudbaler i trener FK “Posavina” Petar Drinić, rekao je da klub nikada nije prestajao sa radom, osim u kratkom vremenskom periodu 1992. godine.
Pored svih zvaničnika i gostiju, posebnu čast je ukazao Draganu Geriću – Geri koji je cijeli svoj život posvetio FK “Posavina” i odao mu veliku zahvalnost za radi i trud u klubu za sve prethodne godine.
Turniru su prisustvovali mjesni protojerej-stavrofor Đoko B. Lazić, ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske Denis Šulić, načelnik opštine Modriča Jovica Radulović sa saradnicima, pomoćnik ministra omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Mario Đuran, predsjednik SO Šamac Simo Varadinović, te odbornici u SO Modriča i mnogi drugi gosti.
“Danas se obilježava jedan veliki jubilej za naše posavsko selo – Miloševac, koji proslavlja 75. rođendan FK “Posavina” održavši svoj kontinuitet u raznim takmičenjima.
Opština Modriča je ovu manifestaciju uvrstila u svoj kalendar obilježavanja Dana opštine i sve ovakve događaje i manifestacije će opština uvijek pomoći finansijskim sredstvima u skladu sa mogućnostima, te na ovakav način pružamo podršku mladima na selu, jer je cilj da se demografska situacija u cijeloj Republici Srpskoj poboljša”, istakao je načenik opštine Modriča Jovica Radulović.
Ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske je rekao da su danas u Miloševcu spojeni sport i kultura, te da je pozitivna stvar što veliki broj mladih iz Miloševca trenira fudbal.
Takođe je istakao da modričani imaju veliku podršku pomoćnika za sport, Marija Đurana, koji dodatno prepoznaje sportske događaje na području opštine Modriča, te je Vlada Republike Srpske potpomogla ovaj događaj.
Na otvaranju turnira nastupili su članovi Kulturno umjetničkog društva “Posavina” iz Crkvine.

Sponzori Međunarodnog turnira u fudbalu su Opština Modriča i Vlada Republike Srpske.

Radio Modriča

CATEGORIES
Share This