Boban Taušan direktor za proizvodnju RiTE Gacko

Boban Taušan direktor za proizvodnju RiTE Gacko

Boban Taušan, diplomirani inženjer mašinstva, imenovan je danas za izvršnog direktora za proizvodnju električne energije i razvoj Termoelektrane Gacko.

Ovo je odlučeno na sjednici Nadzornog Odbora RiTE Gacko, koja je održana danas, te je tako kompletirana uprava RiTE Gacko.

Tu funkciju donedavno je obavljao Đorđo Milović, kadar SNSD-a, a koji je podnio ostavku, nakon brojnih turbulencija i pritisaka unutar SNSD-a

Boban Taušan je dugi niz godina bio jedan od vodećih inženjera u TE Gacko, a na funkciju izvršnog direktora dolazi kao kadar DNS-a. Bio je dugogodišnji rukovodilac mašinskih poslova u mašinskoj sali TE Gacko i inženjer koji je prošao četiri kapitalna remonta, odličan poznavalac svih proizvonih procesa u pogonu TE i kao takav jedan od zaslužnih ljudi koji je svojim radom, zalaganjem i znanjem obezbjedio pouzdan i kontinuiran rad bloka TE Gacko.

Prvi izazov sa kojim će se Taušan suočiti svakako je problem nestašice uglja, ali i enormnog zagađenja TE Gacko zbog njegovog lošeg kvaliteta, a što izaziva brojna negodovanja lokalnog stanovništva.

Sudeći prema onom što izvještava režimski ATV, izvjesno je da Taušan nema podršku SNSD-a i generalnog direktora EP RS Luke Petrovića, jer nakon imenovanja Maksima Skoka iz SPS za generalnog direktora, SNSD sve više gubi rukovodećih pozicija, a hercegovački kadrovi unutar SNSD-a se sve manje pitaju.

ISTOK/Foto: ATV

CATEGORIES
Share This